arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Aνάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για το Μητρώο Δομών Ενεργού Στήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας
ed06

Με απόφαση της ΕΠΑνΕΚ αναπτύσσεται ένα πληροφοριακό σύστημα για το μητρώο δομών στήρικης της Νεοφυούς επιχειρηματικότητας.Στόχος του μητρώου είναι να καταγράψει την ταυτότητα, τις υπηρεσίες και το δυναμικό δομών και προγραμμάτων υποστήριξης επιχειρηματικότητας, όπως: παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας, υποστήριξης, δικτύωσης, χρηματοδότησης, εκπαίδευσης, κ.α. Η καταγραφή αυτή θα γίνεται με βάση ηλεκτρονικές φόρμες, οι οποίες περιλαμβάνουν πληροφορίες για τις δομές υποστήριξης: την εταιρική μορφή, τα φυσικά πρόσωπα και τους φορείς ή τη σύμπραξη που συμμετέχουν στο σχήμα, τη δυναμική που παρουσιάζουν, τις υπηρεσίες που δύνανται να προσφέρουν στους ωφελούμενους και τη δυναμικότητα των υποδομών που διαθέτουν. Στο μητρώο καταγράφονται σημαντικά στοιχεία για την πληροφόρηση των εν δυνάμει ωφελούμενων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα δημόσια.

Η ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις:

Φάση 1: Δυνατότητα των ενδιαφερόμενων φορέων για online συμπλήρωση και όποτε επιθυμούν ενημέρωση του συνόλου των στοιχείων του Μητρώου τους (αναλυτική καταγραφή τους παρατίθεται στο συνημμένο παράρτημα). Επίσης, τους παρέχεται η δυνατότητα να κάνουν upload το σύνολο των απαιτούμενων αρχείων (σε μορφή PDF)προκειμένου να είναι πλήρης η καταγραφή των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Δυνατότητα online πρόσβασης στους ενδιαφερόμενους χρήστες για το σύνολο των καταχωρημένων στοιχείων των φορέων με δυνατότητα αναζήτησης φορέων αλλά και εμφάνισης / λήψης του συνόλου των δημοσιεύσιμων στοιχείων των φορέων. Χρόνος παράδοσης 1.7.2016.

Φάση 2: Δυνατότητα online αξιολόγησης εκ μέρους των χρηστών για τους φορείς του Μητρώου με βάση ειδική φόρμα. Παρουσίαση των συγκεντρωτικών στοιχείων της αξιολόγησης κάθε φορέα στην παρουσίασή του  αλλά και διαθεσιμότητά τους έτσι ώστε να μπορούν να εμφανίζονται από παραπομπή της ιστοσελίδας του κάθε φορέα. Χρόνος παράδοσης 30.9.2016.

Γενικές Παρατηρήσεις

Ο φορέας που καταχωρεί τα στοιχεία του, μπορεί να διακόψει την καταχώρηση και να την συνεχίσει σε επόμενο χρόνο χωρίς να χάσει τα ήδη καταχωρημένα στοιχεία. Στο βαθμό όμως που δεν έχει συμπληρωθεί το σύνολο των υποχρεωτικών πληροφοριών προς συμπλήρωση, ο συγκεκριμένος φορέας δεν θα είναι ορατός στους συνδεόμενους χρήστες μέσω Web αλλά μόνο στους χειριστές της Υπηρεσίας. Εννοείται ότι στην περίπτωση ελλιπούς συμπλήρωσης ο χειριστής θα ενημερώνεται από το σύστημα με σχετικό μήνυμα.

Στην περίπτωση που καταχωρηθεί ή τροποποιηθεί αποδεκτή (πλήρης) καταχώρηση αποστέλλεται αυτόματα στον φορέα ένα email με τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στην βάση.

Πηγή: e-forologia.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα