Ολοκληρώθηκαν οι τρεις ροές του Erasmus +

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 07/07/2016 / ΩΡΑ: 15:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΝΕΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Με απόλυτη επιτυχία υλοποίησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network, τις τρεις ροές: «Κατάρτιση Υπεύθυνων ΜΜΕ Τροφίμων Αρκαδίας», «Εκσυγχρονισμός στη Μεταποίηση (Τυποποίηση – Labelling – Marketing – Πιστοποίηση» και «Επιχειρήσεις Επεξεργασίας και Μεταποίησης Ξύλου» στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus +,  στη Βαρκελώνη – Ισπανία, στο Μπέργκαμο – Ιταλία και στο Βερολίνο – Γερμανία, αντίστοιχα.

Οι 36 καταρτιζόμενοι που συμμετείχαν, στο πρόγραμμα Erasmus + είχαν την ευκαιρία να  παρακολουθήσουν σεμινάρια από εξειδικευμένους επαγγελματίες του τομέα τους και να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους (επιχειρήσεις τροφίμων, τυποποίησης, labeling, ξύλου κ.α), αποκτώντας επιπλέον εμπειρία και τεχνογνωσία και τις νέες τάσεις στον τομέα τους ενώ και να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργία τους και τις μεθόδους που αναπτύσσουν.

Παράλληλα με τα σεμινάρια οι καταρτιζόμενοι πραγματοποίησαν πολιτιστικές επισκέψεις, σε μουσεία, τουριστικά και ιστορικά αξιοθέατα των περιοχών που πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση, με σκοπό, να έρθουν σε επαφή με άλλη κουλτούρα και πολιτισμό και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ευχαριστεί θερμά τους συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία, συνέπεια, υπευθυνότητα και άψογο επαγγελματισμό που έδειξαν στη διάρκεια των εκπαίδευσης και ενημερώνει ότι στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, συνάντηση με όλους τους συμμετέχοντες, για τον απολογισμό του προγράμματος Erasmus +.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια δύο ετών (2015-2016) και διάρκεια 10 ημέρες το καθένα με τα έξοδα: αεροπορικά, διαμονή, μετακινήσεις, διατροφή, καλύφθηκαν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα.

Λίγα λόγια για το Erasmus +. Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση KA1.

H Δράση αναδεικνύει ευκαιρίες και δυνατότητες βελτίωσης των γνώσεων και δεξιοτήτων των ατόμων που εργάζονται ή μαθητεύουν στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Τα σχέδια προωθούν δραστηριότητες διακρατικής κινητικότητας με σκοπό την τεχνική εκπαίδευση, κατάρτιση, μαθητεία, πρακτική άσκηση, job shadowing σε φορείς υποδοχής που εδρεύουν σε χώρες της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Μέσω των σχεδίων κινητικότητας, οι ωφελούμενοι μπορούν να αποκτήσουν νέες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες με στόχο την προσωπική τους ανάπτυξη, να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό και να αναπτύξουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ενισχύεται η συνέργεια και διασύνδεση των δομών της τυπικής, άτυπης εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας και προωθείται η αναγνώριση και πιστοποίηση των δεξιοτήτων που αποκτώνται στις περιόδους κατάρτισης στο εξωτερικό.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο από νομικά πρόσωπα. Ο αιτών οργανισμός μπορεί να είναι οποιοσδήποτε δημόσιος ή ιδιωτικός οργανισμός, ο οποίος επιχειρησιακά και/ή θεσμικά δραστηριοποιείται αποδεδειγμένα στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και αγοράς εργασίας.