Συνοδος Κορυφής για την Καινοτομία στην ΥΓΕΙΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 30/08/2016 / ΩΡΑ: 20:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΕΑ

Η Σύνοδος Κορυφής για την ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ στην ΥΓΕΙΑ (W.H.I.S.) είναι μια ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ για όλους να εμπνευστούν, να καινοτομήσουν και να μοιραστούν γνώση έτσι ώστε να καλυτερεύσουν τον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ. Ο στόχος της είναι να βοηθήσει τις τοπικές κοινότητες να δουλέψουν μαζί για ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ , ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ και την ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ και παράλληλα να τονώσει την οικονομική  ανάπτυξη της περιοχής που γίνεται η ΣΥΝΟΔΟΣ.

Κατά την διάρκεια του Σ/Κ της Μπλε Οικονομίας στον Αγιάννη Κυνουρίας Αρκαδίας τον Σεπτέμβρη του 2015 ο Κος Gareth Presch Ιδρυτής της WHIS και η Κα Χριστιάνα Γαρδικιώτη δημιουργός της ομάδας «the MERAKI PEOPLE» http://www.worldhealthinnovationsummit.com/blog/2015/09/30/the-meraki-people-gareth-presch, αποφάσισαν να φέρουν την ΣΥΝΟΔΟ (W.H.I.S.) στην Ελλάδα κυρίως για να βοηθήσουν τα 24 χωριά του Πάρνωνα προσδοκώντας το βουνό να γίνει μια παραγωγική εστία ξανά. Οι άνθρωποι εκεί θα δουλεύουν ΣΤΗΝ και ΓΙΑ την ΦΥΣH. Ευελπιστούν το αποτέλεσμα να είναι  η συλλογική ευημερία με αφετηρία και προορισμό την ΥΓΕΙΑ.

Η W.H.I.S. GREECE θα λάβει χώρα στις ΚΑΡΥΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ υπό την ΑΙΓΙΔΑ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & της ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ στις 21 – 22 – 23 Οκτωβρίου 2016. Εμπνευσμένοι έλληνες και διεθνείς ομιλητές θα παρουσιάσουν την πλατφόρμα συνεργασίας του W.H.I.S  όπου γιατροί, ασθενείς επαγγελματίες υγείας, τοπική αυτοδιοίκηση και τοπικές κοινότητες συν-σχεδιάζουν προγράμματα και ΔΡΑΣΕΙΣ για ένα καλύτερο, πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό σύστημα υγείας, ώστε όλοι να ωφελούνται. Περισσότερες πληροφορίες για την W.H.I.S μπορείτε να βρείτε πατώντας τον σύνδεσμο: https://docs.google.com/presentation/d/1xahiiBM_rO8saSD2WbgjUk0yPrnE-iILVhozmkJ9-n8/edit?usp=sharing

Ανάμεσα στους  διακεκριμένους ομιλητές του W.H.I.S GREECE είναι :

ο Dr Gunter Pauli http://www.gunterpauli.com, ο  Δρ. Ammid Hannan – Γενικός Ιατρός και Πρόεδρος της W.H.I.S., ο Sheridan Tatsuno – Επιχειρησιακός Στρατηγός Silicon Valley,η Désirée Driesenaar – Blue Economy Μηχανικός και σύμβουλος τοπικής ανάπτυξης, η Ivanka Milenkovic Ιδρύτρια του σχολείου “Ekofungi”,  ο Δρ. Νίκος Κατσαρός π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ Επιστ. Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και πληθώρα Ελλήνων και ξένων Ιατρών και επαγγελματιών υγείας.

Παράλληλες  δράσεις και  εκπλήξεις θα τονίσουν ιδιαιτέρως την Πολιτισμική κληρονομιά  του ΠΑΡΝΩΝΑ και θα υποστηριχθούν από τους ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ και ΜΕΛΗ των ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ της περιοχής.

 Λίγα λόγια για το “W.H.Ι.S” 

Η Υγεία αγγίζει κάθε τομέα: Εκπαίδευση, μεταφορές,  γεωργία, στέγαση, απόβλητα, ενέργεια, βιομηχανία, αστικοποίηση, νερό, ακτινοβολία, διατροφή.

Η πρώτη εκδήλωσή πραγματοποιήθηκε στο Καρλάιλ της Βρετανίας και είχε πάνω από 25 τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς ομιλητές, περισσότερες από 23.700.000 εμφανίσεις στο twitter και πολλές πρωτοβουλίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Για παράδειγμα, η πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε σε αυτή την πρώτη ΣΥΝΟΔΟ  «Παγκόσμιο Χωριό Ψυχικής Υγείας» προώθησε την έρευνα, τη θετικότητα, την ευγένεια, την υποστήριξη και τη συνεργασία στον τομέα της ψυχικής υγείας (@GlobalVillageMH) από Soni Cox (@sonicox), εμπνευσμένο από Deirdre Munro (@deirdremunro), Patron Josh Quigley (@Tartan_Explorer)

ΠΡΑΞEIΣ  ΜΕΤΑ  ΤΗΝ   ΣΥΝΟΔΟ

H Ka Desiree Driesenaar θα κάνει ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΠΛΕ – ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ που θα διαρκέσουν μία εβδομάδα στοχευμένα για να ενημερώσουν και να δραστηριοποιήσουν  τους ΝΕΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ώστε να δημιουργήσουν επιχειρηματικές δράσεις μετά το πέρας της ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:  http://www.worldhealthinnovationsummit.com/home/whis-global/whis-greece/

EΙΣΗΤΗΡΙΑ:  https://www.eventora.com/en/Events/whisgreece-2016

ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ : * 20 ευρώ την ημέρα ( χωρίς φαγητό)