arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΕΝΦΙΑ: Πότε, τελικά, θα αναρτηθούν στο TAXISnet τα εκκαθαριστικά;
money

Θα «κλείσει» το σύστημα για την υποβολή του ηλεκτρονικού εντύπου δήλωσης ακίνητων (το γνωστό Ε9), ωστόσο, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πότε θα αναρτηθούν στο TAXISnet τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ.

Όλα δείχνουν ότι το υπουργείο Οικονομικών μεταθέτει την ημερομηνία έκδοσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, αντί για αύριο που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός!

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, αύριο θα «κλείσει» το σύστημα για την υποβολή του Ε9, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεκινήσει αμέσως η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Αν όλα πάνε καλά και δεν παρουσιαστούν προβλήματα, τα εκκαθαριστικά του φετινού φόρου ακινήτων θα αρχίσουν να αναρτώνται στο τέλος Αυγούστου, με πολλούς γνωρίζοντες να τονίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν και οι πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΝΦΙΑ φέτος θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Σεπτεμβρίου (προθεσμία πληρωμής). Η αποπληρωμή θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2017. Το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι αναμένεται να διαμορφωθεί στα 3,5 δισ. ευρώ.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα