arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• Ο.Α.Ε.Ε.: Παράταση λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος με αιτία την αναπηρία έως την 31/12/2016
Παράταση συνταξιοδοτικών παροχών με αιτία την αναπηρία για έξι (6) μήνες μετά τη λήξη τους, εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος με αιτία την αναπηρία έως την 31/12/2016 και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, το δικαίωμα συνταξιοδότησης παρατείνεται για ένα εξάμηνο, υπό την προϋπόθεση ότι για το δικαίωμα αυτό είχαν κριθεί για το αμέσως προηγούμενο διάστημα από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΓΓΔΕ: 7,6 δις. Απλήρωτοι φόροι το 2016 και 125 χιλιάδες περισσότεροι οφειλέτες
Κατά 800 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν τον Ιούλιο του 2016 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ανεβάζοντας το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 7,618 δισ. ευρώ από την αρχή του έτους. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ακόμη ότι ο αριθμός των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αυξήθηκε, τον Ιούλιο, κατά 125.000 και ο συνολικός αριθμός τους έφθασε τους 4.128.962.

• Επιδότηση Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην 7η Πανελλήνια έκθεση Κορινθίας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, συνεχίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2016.
Στο πλαίσιο αυτό επιδοτεί με σημαντικό ποσό τους επιχειρηματίες που θα
συμμετέχουν στην Πανελλήνια Γενική Έκθεση Κορινθίας που θα πραγματοποιηθεί 5-10 Οκτωβρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στον Ισθμό της Κορίνθου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΕΕ: Απώλειες 90 δις. Ευρώ από ΦΠΑ σε 15 χρόνια για την Ελλάδα
Τον ΕΝΦΙΑ και κάτι παραπάνω χάνει κάθε χρόνο η Ελλάδα από τον ΦΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την Ε.Ε., η χώρα έχασε το 2014 από τον φόρο προστιθέμενης αξίας 4,926 δισ. ευρώ, δηλαδή ένα ποσό διπλάσιο περίπου του ΕΝΦΙΑ. Μέσα στην πενταετία 2010- 2014 το «κενό» στα έσοδα του ΦΠΑ, δηλαδή η διαφορά μεταξύ αυτών που έπρεπε να μπουν στα κρατικά ταμεία και αυτών που τελικά εισπράχθηκαν, έφτασε στα 32 δισ. ευρώ. Ενώ, το διάστημα 2000-2014 η Ελλάδα έχει χάσει από τον ΦΠΑ περίπου 90 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 30% του χρέους της χώρας.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα