arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
price increase

• Επιδότηση Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην 7η Πανελλήνια έκθεση Κορινθίας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, συνεχίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2016.
Στο πλαίσιο αυτό επιδοτεί με σημαντικό ποσό τους επιχειρηματίες που θα
συμμετέχουν στην Πανελλήνια Γενική Έκθεση Κορινθίας που θα πραγματοποιηθεί 5-10 Οκτωβρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στον Ισθμό της Κορίνθου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• EUROSTAT: Ανάπτυξη 0,2% κατέγραψε η Ελληνική Οικονομία το Β’ τρίμηνο
Ανάπτυξη 0,2% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το προηγούμενο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Το ίδιο τρίμηνο, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,3% και στην «ΕΕ των 28» αυξήθηκε κατά 0,4%. Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2015, το ΑΕΠ στην Ελλάδα μειώθηκε (-0,9%), ενώ αυξήθηκε στην ευρωζώνη κατά 1,6% και στην «ΕΕ των 28» κατά 1,8%.

• Καταναλωτικά αγαθά στην ΕΕ για το 2016: βελτίωση αλλά απαιτούνται περισσότερες προσπάθειες σε τηλεπικοινωνίες και ενέργεια
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε τον πίνακα επιδόσεων 2016 για τα καταναλωτικά αγαθά, ο οποίος παρακολουθεί τις αξιολογήσεις των καταναλωτών της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των αγορών 42 αγαθών και υπηρεσιών.
Από αυτές τις αξιολογήσεις φαίνεται ότι οι επιδόσεις στον τομέα των αγαθών έχουν βελτιωθεί σε σχέση με τον τελευταίο πίνακα επιδόσεων του 2014. Η θετική τάση που παρατηρείται από το 2010 έχει επιταχυνθεί, ενώ τη μεγαλύτερη πρόοδο εμφανίζουν οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Τα τρία καταναλωτικά προϊόντα με τις καλύτερες επιδόσεις είναι τα βιβλία, τα περιοδικά και οι εφημερίδες, τα καταναλωτικά αγαθά ψυχαγωγίας (π.χ. παιχνίδια) και οι μεγάλες οικιακές συσκευές, π.χ. τα ψυγεία. Όσον αφορά τις υπηρεσίες, τα τρία καταναλωτικά αγαθά με τις καλύτερες επιδόσεις είναι αυτά που συνδέονται με τον ελεύθερο χρόνο, από τα καταλύματα διακοπών έως τις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες στον τομέα του αθλητισμού, όπως τα γυμναστήρια.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• Απόκλιση 2,3% στα έσοδα Αυγούστου λόγω ΕΝΦΙΑ
Απόκλιση 2,3% εμφάνισε τον Αύγουστο, το σύνολο των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού, καθώς διαμορφώθηκε σε 4,083 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,178 δισ. ευρώ. Η υστέρηση κατά 95 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, αποδίδεται στο γεγονός ότι ο στόχος περιλάμβανε και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ύψους 738 εκατ. ευρώ, η οποία θα εισπραχθεί τον Σεπτέμβριο. Σημειώνεται ότι το σύνολο των καθαρών εσόδων του προϋπολογισμού, συμπεριλαμβανομένων και των επιστροφών, ανήλθε σε 3,804 δισ. ευρώ, έναντι αρχικού στόχου 3,869 δισ. ευρώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα