arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
price increase

• ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση. Συνέντευξη τύπου
Κάλεσμα στους επαγγελματίες και των επτά νομών της Πελοποννήσου να συμμετέχουν στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» απηύθυναν οι Πρόεδροι και μέλη της Διοίκησης των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου (Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, και Μεσσηνίας) στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσαν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 6.15 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Σκοπός της συνέντευξης ήταν τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου να παρουσιάσουν τη διοργάνωση της πρώτης περιφερειακής έκθεσης της Πελοποννήσου με τίτλο «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» η οποία θα πραγματοποιηθεί από 9-13 Νοεμβρίου στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο, που γίνεται πρώτη φορά με τη μορφή έκθεσης, και πραγματώνει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα συνεργασίας και σύνταξης δυνάμεων προς όφελος των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Για να ενημερωθείτε για τη συνέντευξη τύπου πατήστε εδώ. Για να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη βρείτε στο τέλος της κεντρικής ιστοσελίδας μας Web TV.

• Εκδήλωση για την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας
Το Υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network και το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» 2016-2017 διοργανώνει ημερίδα με κεντρικό θέμα: «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στις 6 μ.μ. (Διεύθυνση Επιμελητηρίου Αρκαδίας: 25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη
Για αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες εδώ.

• Από 1η Ιανουάριου 2017 τα κίνητρα για κίνητρα για το «πλαστικό χρήμα»
Μόνο με τη χρήση «πλαστικού χρήματος» θα ισχύει αφορολόγητο όριο 1900- 2100 ευρώ από την πρώτη Ιανουαρίου του 2017, σύμφωνα με το σχέδιο του Υπ. Οικονομικών που έχει κατ’ αρχήν τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών και δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες. Ως «αντάλλαγμα» προβλέπεται σειρά κινήτρων για την αύξηση των συναλλαγών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και e-banking. Κάθε μέρα 50 καταναλωτές θα «κερδίζουν» με κλήρωση δωρεάν αγορές σε καταστήματα, κάθε μήνα θα κληρώνονται 5 αυτοκίνητα και κάθε χρόνο 1 ακίνητο για όσους συναλλάσσονται ηλεκτρονικά.

• Επιχορήγηση Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην 7η Πανελλήνια έκθεση Κορινθίας
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, συνεχίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2016.
Στο πλαίσιο αυτό επιδοτεί με σημαντικό ποσό τους επιχειρηματίες που θα
συμμετέχουν στην Πανελλήνια Γενική Έκθεση Κορινθίας που θα πραγματοποιηθεί 5-10 Οκτωβρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στον Ισθμό της Κορίνθου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• Εισφορά ΕΟΠΥΥ 6%: «ΧΑΜΕΝΟΙ» 250.000 συνταξιούχοι
Από τη σύνταξη του Οκτωβρίου ξεκινάει η επιβολή εισφοράς 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ σε όλες τις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο το 90% των συνταξιούχων δεν θα έχει καμία επιβάρυνση, αντίθετα υποστήριξε πως η αύξηση της εισφοράς θα επιφέρει μικρή ωφέλεια στην μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα