arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Ελληνικό Φεστιβάλ Γαστρονομίας στα Τίρανα
diakopes

Στο πλαίσιο των χειμερινών δράσεων για την προώθηση ελληνικών τροφίμων και ποτών στην αλβανική αγορά, η Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων αυτής, σε συνεργασία με το νέο πολυτελές ξενοδοχείο PLAZA, στα Τίρανα, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων, αφιερωμένες στην ελληνική γαστρονομία.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προώθηση εκλεκτών ελληνικών προϊόντων (π.χ. ελαιόλαδο, κρασί, τυριά, γιαούρτι, παξιμάδια, μαστίχα, κρόκο, ούζο κλπ) και η ανάδειξη της ποιότητας και της υπεροχής των ελληνικών προϊόντων, συνδυάζοντάς τα με γευστικές και γαστρονομικές εμπειρίες, με μουσικές μελωδίες και οπτικοακουστικά ερεθίσματα.

Στόχος μας είναι οι εκδηλώσεις να διεξαχθούν εντός 2-3 ημερών, στα μέσα της εβδομάδος (Τρίτη έως Πέμπτη), περί τα τέλη Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου, ώστε να αξιοποιηθεί η προ-εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων. Επιπλέον, θα μπορούσαμε να συνδυάσουμε τις εκδηλώσεις με τα εγκαίνια της σημαντικότερης Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης των Τιράνων (24-28/11/2016), που θα πραγματοποιηθούν στις 24/11/2016.

Για την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών, παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια προβολής και τοποθέτησης νέων προϊόντων στην αλβανική αγορά, όπως επικοινωνήσουν απευθείας με το Γραφείο ΟΕΥ, έως τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στο τηλ. 003554 2228980 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ecocom-tirana@mfa.gr.

Για το προσχέδιο προγράμματος πατήστε εδώ.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα