arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση
peloponnisosexpo logo e1566559034942

 Η πρώτη Περιφερειακή έκθεση στην ιστορία της Πελοποννήσου, η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.

Η Πελοπόννησος υποδέχεται για πρώτη φορά την Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» τη σημαντικότερη Έκθεση της Πελοποννήσου, την έκθεση που φιλοδοξεί να προβάλει την παραγωγικότητα, την εμπορική δραστηριότητα και την ποιότητα της Ελληνικής Επιχείρησης.

Η έκθεση θα αποτελέσει το σημείο παρουσίασης όλων των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, του αγροδιατροφικού τομέα, των τουριστικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας εν γένει.

Όλα ξεκίνησαν….

Το brand Πελοπόννησος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να εξελιχθεί.  Τα Επιμελητήρια όλης της Πελοποννήσου ένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διοργάνωση της πρώτης περιφερειακής έκθεσης της Πελοποννήσου με τίτλο «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» η οποία θα πραγματοποιηθεί από 9-13 Νοεμβρίου στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο, που γίνεται πρώτη φορά με τη μορφή έκθεσης, και ενισχύει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα συνεργασίας και σύνταξης δυνάμεων προς όφελος των επιχειρήσεων και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Η έκθεση θα έχει στο επίκεντρο τον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, που αποτελούν άλλωστε την αιχμή του δόρατος για την Πελοπόννησο, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη των ποιοτικών Πελοποννησιακών προϊόντων, της Πελοποννησιακής διατροφής, και των τουριστικών σημείων (αρχαιολογικοί χώροι, φυσικά τοπία, πολιτισμός) της Πελοποννήσου. Παράλληλα θα συμμετέχουν και  άλλοι παραγωγικοί τομείς που συνθέτουν το προφίλ της επιχειρηματικότητας της περιοχής.  Στο πλαίσιο της έκθεσης, μάλιστα, θα διοργανωθούν δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις: Β2Β επιχειρηματικών συναντήσεων με επιχειρήσεις εισαγωγής του εξωτερικού μέσω του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network, προκειμένου οι πελοποννησιακές επιχειρήσεις να έχουν την άμεση ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να κλείσουν συμφωνίες με επιχειρήσεις του εξωτερικού και ενημερωτική ημερίδα εξαγωγικού προσανατολισμού του Enterprise Greece που στηρίζει ενεργά την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO».

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου και οι ώρες λειτουργίας της: Καθημερινές: 17.00 – 22.00 και Σαββατοκύριακο: 10.30 – 22.30.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΒΙ.ΠΕ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Πλατεία Κολοκοτρώνη

ΩΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Ανά μισή ώρα, στις ώρες λειτουργίας της έκθεσης

 

ΤΟΜΕΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Με έμφαση στην Αγροδιατροφή και τον Τουρισμό οι υπόλοιπες κατηγορίες είναι:

Γεωργία – Κτηνοτροφία – Νέες Καλλιέργειες

Τρόφιμα –Παραγωγική Φυσιογνωμία Πελοποννήσου

Οικιακός – Επαγγελματικός Εξοπλισμός – Ανακαίνιση

ΜΜΕ – Διαφήμιση – Πληροφορική

 

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΒΙ.ΠΕ, το κέντρο της επιχειρηματικής δράσης των Επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, στεγάζονται σε 8.000 τ.μ. τα περίπτερα των εκθετών πλήρως εξοπλισμένα. Η πρόσβαση είναι εύκολη με εκτεταμένη σύνδεση του χώρου με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης διαθέτει παρκινγκ 60 στρεμμάτων και ειδικούς χώρους αναψυχής (καφέ – μπαρ).

Το συνεδριακό κέντρο της έκθεσης είναι ειδικά διαμορφωμένο με οπτικοακουστικά μέσα για να καλύψει τις ανάγκες όλων των συνεδρίων και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την έκθεση.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Εκθέτες και επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να διαπιστώσουν ότι βρίσκονται στην «καρδιά» της επιχειρηματικότητας με ένα πλούσιο πρόγραμμα ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων  που θα διοργανωθούν παράλληλα με την έκθεση.

Θα πραγματοποιηθούν για μία ακόμη φορά εξειδικευμένες ημερίδες, επιχειρηματικές συναντήσεις B2B, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις:

 

  • B2B Επιχειρηματικές Συναντήσεις με φιλοξενούμενους εμπορικούς επισκέπτες από το εξωτερικό μέσω του δικτύου Enterprise Europe Network.
  • Ημερίδα για τις εξαγωγές, διοργάνωση του Enterprise Greece
  • Εκδηλώσεις Μαγειρικής με διάσημους σεφ.

 

 

 

 

  • Εκδηλώσεις για το Κρασί δημιουργώντας ειδικό χώρο για τους οινοποιούς της Πελοποννήσου.
  • Events για τα τυροκομικά προϊόντα

 

Δημιουργούμε:

  • Ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τη φιλοξενία των επισκεπτών για τις B2B συναντήσεις.
  • Ελληνικό Μπαρ που θα φιλοξενήσει bartenders για την παρασκευή ελληνικών κοκτέιλ με παραδοσιακά ποτά.
  • Παραδοσιακό Παντοπωλείο όπου θα κερνάμε Πελοποννησιακές συνταγές στους επισκέπτες.

 

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» υποστηρίζεται από ευρύ πρόγραμμα προβολής και διαφήμισης σε μέσα σε όλη την Πελοπόννησο. Επιπλέον, οι Χορηγοί Επικοινωνίας:, Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, Agronews, Agrenda, Real News, Real Fm 97.8,  Agrotypos, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης  θα συμβάλλουν στο μέγιστο για την προβολή της έκθεσης.

 

Το κόστος συμμετοχής 29€/τ.μ. και 10€/τ.μ. για τους εξωτερικούς χώρους.

Στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr, μπορείτε να βρείτε όλες οι πληροφορίες για την έκθεση, σχεδιάγραμμα του χώρου, δηλώσεις συμμετοχής, παροχές περιπτέρου κ.α.

 

Πληροφορίες

Επιμελητήριο Αργολίδας: 2751 067216

Επιμελητήριο Αρκαδίας: 2710 227141-2

Επιμελητήριο Αχαΐας: 261 027 7679

Επιμελητήριο Ηλείας: 2621 034154

Επιμελητήριο Κορινθίας: 2741 024464

Επιμελητήριο Λακωνίας: 2733 022279

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: 2721 062200

Διοργανώτρια Εταιρεία Alfa Expo: 210 27 72 244, www.alfaexpo.gr

 

Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης

Ανάδοχος ALFA EXPO

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα