WHEELING2HELP – Πανελλήνιο Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 18/09/2016 / ΩΡΑ: 11:30 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: TOP NEWS, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Το Wheeling2help είναι πρωτοβουλία δυο νέων ανθρώπων του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη και της Θεοδώρας Μπίτση.

Δεν ανήκουν σε κάποια ανθρωπιστική ή άλλη οργάνωση, απλά τους αρέσουν τα ταξίδια και ταυτόχρονα προσπαθούν να βοηθούν τον κόσμο, έχοντας ως moto το Dream.Travel.Live (το Blog τους είναι www.dreamtravelive.com).

Έχουν διασχίσει την Αφρική από το Κέιπ Τάουν μέχρι και το Κάιρο με μέσα μαζικής μεταφοράς, γυρνώντας ένα ντοκιμαντέρ και προσφέροντας εθελοντική δράση σε αρκετά μέρη με χρήματα που συγκέντρωσαν από 3 διαδικτυακές καμπάνιες. Μαζεύοντας περίπου $20,000 βοήθησαν ορφανοτροφεία στη Νότιο Αφρική και στην Αιθιοπία, εξόπλισαν και έβαψαν ιατρείο στην Τανζανία, έχτισαν σχολική αίθουσα, βιβλιοθήκη και παιδική χαρά σε σχολείο στην Κένυα, και τέλος και πιο σημαντικό, έχτισαν πηγάδι σε χωριό στο Σουδάν, το οποίο έδωσε πρόσβαση σε καθαρό νερό σε περισσότερους από 1.200 κατοίκους!

Το ντοκιμαντέρ αυτού του ταξιδιού ονομάζεται ”AfriQuest : Διασχίζοντας την Αφρική, προσφέροντας  3.000 χαμόγελα”, και προβλήθηκε με επιτυχία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και μπορείτε να το δείτε στο youtube  https://www.youtube.com/watch?v=l9rU-MWhbcM .

Πριν 8 περίπου μήνες διοργάνωσαν το Wheeling2help. Έκαναν με το ποδήλατο τη διαδρομή από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 15.654 ευρώ για τα παιδιά με καρκίνο του συλλόγου «Φλόγα». Παράλληλα διοργάνωσαν και διάφορες εκδηλώσεις σε ελληνικές πόλεις από τις οποίες περνούσαν!

Στις αρχές Ιουνίου επέστρεψαν από το Asia Quest, ένα 6μηνο οδοιπορικό στη ΝΑ Ασία πάλι με ανθρωπιστικές δράσεις! Συγκέντρωσαν περίπου $15.000, έκαναν  ένα πολύ όμορφο πρότζεκτ στο Νεπάλ, όπου βοήθησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές, και επίσης έχτισαν δυο σχολικές αίθουσες σε Καμπότζη και Βιετνάμ!

Το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ που ετοιμάζουν στην Ελλάδα είναι το Wheeling2help vol.II (7/9 – 9/10). Θα ποδηλατήσουν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για παιδιά με αναπηρία. Θα περάσουν από 20 ελληνικές πόλεις (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλος, Λαμία, Αθήνα, Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Γύθειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο) οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις μέσα στις πόλεις με αθλητισμό, εθελοντισμό, αναπηρία, περιβάλλον, κλπ!

Κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ θα τρέχει και μια καμπάνια με στόχο να συγκεντρωθούν 19.000 ευρώ με τα οποία θα αγοραστούν 100 αμαξίδια που  θα μοιραστούν από 5 σε κάθε πόλη που θα περάσουν. Οι δωρεές θα γίνονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Η επιλογή και η παραγγελία των αμαξιδίων έχει ήδη γίνει. Σε περίπτωση που συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα, θα διατεθούν στην Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα.

Τα αμαξίδια θα παραδίνονται στις πόλεις από τους εθελοντές, όταν θα περνούν σε κάθε μια από αυτές. Με αφορμή αυτό, σκοπός είναι να οργανωθούν γιορτές αθλητισμού και εθελοντισμού σε κάθε πόλη. Στόχος είναι να βγει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στους δρόμους ή τις πλατείες, να ενημερωθεί για τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία, να αθληθεί και να ψυχαγωγηθεί.

Για την Τρίπολη ο Δήμος, που είναι και συνδιοργανωτής,  μας παραχώρησε την Πλατεία Άρεως για τις 29 Σεπτεμβρίου.

Εκεί θα γίνουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Πέρα από δραστηριότητες που βιωματικά θα δείχνουν στα παιδιά ή όποιον άλλο ενδιαφέρεται πως είναι να κινείται κάποιος με αναπηρία μέσα στην πόλη, θα υπάρξουν και πολλά αθλητικά αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα. Θα οργανωθεί επίσης μια ποδηλατική βόλτα για να υποδεχθούμε τους εθελοντές στην πόλη μας. Επίσης θα υπάρξει επίδειξη αθλητικών και χορευτικών προγραμμάτων από γυμναστήρια, επίδειξη πολεμικών τεχνών, μίνι συναυλία από το Μουσικό Σχολείο, παρουσίαση Θεατρικού Έργου από τα μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ Τρίπολης κ.α.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής  σε φορείς, συλλόγους, σχολεία και επαγγελματίες  της πόλης και καλούμε όσους θέλουν να συμμετάσχουν, με όποιον τρόπο κρίνουν καλύτερο για να οργανωθεί μια μεγάλη γιορτή εθελοντισμού και αθλητισμού, παρουσιάζοντας και προβάλλοντας την δουλειά τους και την επιχείρησή τους.

Στο facebook υπάρχει σελίδα με την ονομασία «wheeling2help Τρίπολης» μέσω της οποίας θα υπάρχει ενημέρωση για την πορεία της οργάνωσης της δράσης στην Τρίπολη και στην υπόλοιπη Ελλάδα και θα προβάλλονται όσοι θα συμμετάσχουν. Επίσης μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσω της ιστοσελίδας www.5ente.com στο σχετικό link.

Το συντονισμό  των εθελοντών έχει αναλάβει η Κοιν.Σ.Επ. «5ΕΝΤΕ», με τομείς δραστηριοποίησης την στήριξη δράσεων που προάγουν την εργασία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τον εθελοντισμό στην περιοχή μας. Την εκπροσωπούν στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Γιώργος Καραγιάννης, (ελεύθερος επαγγελματίας, φωτογράφος, δάσκαλος φωτογραφίας) και το ιδρυτικό μέλος Στέφανος Παπαδόπουλος (σκηνοθέτης – παραγωγός www.spafilms.gr ).

Εάν θέλετε να συμμετάσχετε ως εθελοντής ή ως φορέας, σύλλογος ή ιδιώτης στο Wheeling2Help στην Τρίπολη μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 6972-582918 ή να στείλετε email στο info@5ente.com

Υ.Γ. Σχετικά links:

1)www.wheeling2help.com

2) http://youtu.be/_8QG6IDFCoc

3) https://youtu.be/wqxLwFBjKt4

4) http://youtu.be/k-pDbUfuunw

5) http://www.wheeling2help.com/#!blank-1/b5rmv

6) Μπορείτε να δείτε και άλλα βιντεάκια μέσω  YouTube αν πληκτρολογήσετε wheeling2help