arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Το άρθρο της εβδομάδας. 3 Βήματα για να γίνεις πιο παραγωγικός
business3

Προσπαθείς να είσαι παραγωγικός αλλά για κάποιο λόγο δεν τα καταφέρνεις; Βρίσκεσαι συχνά αντιμέτωπος με μισο-τελειωμένες δουλείες και δεν ξέρεις τι φταίει; Αποσπάται συνέχεια η προσοχή σου από άλλα πράγματα και καταλήγεις να τρέχεις και να μην φτάνεις; Διάβασε τα 3 απλά πράγματα που μπορείς να αλλάξεις στην καθημερινότητα σου ώστε να δεις την παραγωγικότητα σου να αυξάνεται ραγδαία!

1. Σίγασε τις ειδοποιήσεις! Βάλε στο αθόρυβο τις ειδοποιήσεις στο κινητό σου τηλέφωνο και στον υπολογιστή σου. Όλες τις ειδοποιήσεις! Τα tweets, τα μηνύματα, τα e-mail τα πάντα. Κάνε το έστω για μια εβδομάδα και θα δεις την παραγωγικότητα σου να αυξάνεται κατακόρυφα. Μελέτες υποδηλώνουν ότι με το που σιγάσεις εκείνο που σου αποσπά περισσότερο από όλα την προσοχή (συνήθως αυτό είναι το κινητό), η παραγωγικότητα σου αυξάνεται εις διπλούν. Το ίδιο ισχύει και για την ποιότητα της δουλειάς που θα παράγεις αφού πλέον θα είσαι 100% συγκεντρωμένος/-η στη δουλεία που θέλεις να βγάλεις εις πέρας.

2. Γενικότερα καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου ότι η τεχνολογία πρέπει να χρησιμοποιείται όπως, όταν και εκεί που πρέπει. Για παράδειγμα, δεν είναι απαραίτητο να έχεις το laptop ή το κινητό σου στην κρεβατοκάμαρα σου. Δημιούργησε με λίγα λόγια, χώρους όπου θα είσαι πλήρως συγκεντρωμένος σ’ αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις και δε θα αποσπάσαι από άλλα πράγματα. Αυτή η συμβουλή δε θα αυξήσει μόνο την παραγωγικότητα σου αλλά είναι αναπόφευκτο ότι θα βελτιώσει και τις προσωπικές σου σχέσεις.

3. Βρες κάποιον ή κάτι το οποίο θα σε φέρνει προ των ευθυνών σου. Ένα φίλο, έναν μέντορα, μια ομάδα, ένα πρόγραμμα. Οτιδήποτε! Κάτι! Με τον τρόπο αυτό θα πιέζεσαι συνεχώς να γίνεσαι καλύτερος, να ξεπερνάς τον εαυτό σου και να είσαι ολοένα και πιο παραγωγικός.

Της Τόνι Αραβαντινού

Πηγή: epixeiro.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα