arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
price increase

• «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO». ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ
Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους εκθέτες της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»
Τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου (Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας) σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων), διοργανώνουν δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο αποκλειστικά για τους εκθέτες της “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO” την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 16.30 μ.μ. έως 22.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Στη διάρκεια του σεμιναρίου, θα συζητηθούν θέματα Προώθησης και Πωλήσεων Προϊόντων και χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής σας στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» και όχι μόνο.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΥΠΟΙΚ : ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Διάταξη για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, για πολίτες με χρέη μόνο προς την εφορία επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. «Η διάταξη είναι στη φάση της ολοκλήρωσης της επεξεργασίας, θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανάλογα του νόμου Κατσέλη» είπε ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως όσοι πλειστηριασμοί γίνονται αφορούν αποκλειστικά μεγαλοοφειλέτες με χρέη πάνω από 300.000 ευρώ και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις για μικρότερες οφειλές.

• ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Περίπου 500.000 φορολογούμενοι με χαμηλά ετήσια οικογενειακά εισοδήματα και χαμηλής αξίας ακίνητη περιουσία θα λάβουν, σύμφωνα με δημοσίευμα του In.gr, και φέτος επίδομα θέρμανσης που κυμαίνεται από 37,5 έως 625 ευρώ.
Η επιδότηση από το επίδομα θέρμανσης θα ανέρχεται σε 0,25 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζεται.
Το συνολικό ποσό θα είναι και φέτος 105 εκατ. ευρώ, όσο και κατά την προηγούμενη περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, οπότε και το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα είναι το ίδιο με εκείνο της περιόδους 15/10/2015 έως 30/04/2016.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΕΛΣΤΑΤ: ΜΕΙΩΣΗ 1,9% ΣΤΟ ΑΕΠ ΤΟΥ 2015
Νέες εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας παρουσίασε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή επιβεβαιώνοντας πως το ΑΕΠ σε σταθερές τιμές υποχώρησε κατά 0,2% το 2015. Σε τρέχουσες τιμές, πάντως, το ελληνικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν παρουσίασε μείωση 1,3% το 2015 σε σχέση με το 2014 και όχι μείωση 0,9% που είχε ανακοινωθεί κατά την πρώτη εκτίμηση της ΕΛΣΤΑΤ, το Μάρτιο του 2016, κυρίως εξαιτίας της μεγαλύτερης υποχώρησης στη κατανάλωση, από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα