Επιχειρηματικό Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 26/10/2016 / ΩΡΑ: 14:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

• ΌΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
Η Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης ετοιμάζεται να υποδεχτεί την πρώτη Περιφερειακή έκθεση στην ιστορία όλης της γεωγραφικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016, στο κτίριο Γ.Ε.Α. Α.Ε
Επιχειρήσεις και φορείς θα παρουσιάσουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις δράσεις τους μέσα στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις της έκθεσης, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με στόχο η έκθεση να μετατραπεί σε ένα ανοιχτό ζωντανό χώρο όπου επιχειρηματίες και κόσμος θα έχουν πρόσβαση στην καρδιά της επιχειρηματικότητας και της ενημέρωσης.
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση για εξαγωγές συγκεντρώνει το ενδιαφέρον επιχειρηματιών από την Πελοπόννησο που δραστηριοποιούνται, ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στις εξαγωγές.
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του εγκαταστάσεων της έκθεσης, κτίριο ΓΕΑ, στην Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης, η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για τις εξαγωγικές και εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου.
Στόχος της ημερίδας είναι η αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων της Πελοποννήσου στις αγορές του εξωτερικού, η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης peloponnisosexpo.gr

• ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 99
Στις τράπεζες θα μπορούν να περάσουν πλέον τόσο η πρωτοβουλία όσο και η απόφαση για την εξυγίανση μιας επιχείρησης, που μπορεί να είναι από την αναδιάρθρωση των οφειλών της ή την κεφαλαιοποίηση των χρεών μέχρι και την πώλησή της σε τρίτους. Πρόκειται για την προπτωχευτική διαδικασία, δηλαδή του γνωστού άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Οι αλλαγές περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που δόθηκε προς διαβούλευση και στοχεύει στο να εκσυγχρονίσει το θεσμικό πλαίσιο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, έτσι ώστε να βοηθηθεί η διαδικασία της εξυγίανσής τους, αλλά και να μειωθούν τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, που φθάνουν τα 65 δισ. ευρώ.

• ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ
Δόθηκε στη δημοσιότητα η με αριθμό ΠΟΛ. 1154/12.10.2016 εγκύκλιος διαταγή της Διεύθυνσης Εισπράξεων της Γ.Γ.Δ.Ε., με θέμα την «Συστηματική παρουσίαση των διατάξεων περί παραγραφής απαιτήσεων του Δημοσίου των Ν. 4270/2014, Ν.4174/2013, Ν. 2362/1995, Ν.Δ. 321/1969 και άλλων νομοθετημάτων».
Με την παρούσα εγκύκλιο (σύμφωνα με τους συντάκτες της) επιχειρείται η συγκεντρωτική καταγραφή και συστηματική παρουσίαση των διατάξεων που διέπουν την παραγραφή απαιτήσεων του Δημοσίου, εστιάζοντας κυρίως στις διατάξεις που θεσπίζουν λόγους αναστολής και διακοπής της παραγραφής των ανωτέρω απαιτήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ
Δημοσίευση περίληψης του υπ’αριθμ. 07/2016 Ανοικτού Διεθνή Hλεκτρονικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Τμηματική προμήθεια υγρών καυσίμων: πετρελαίου θέρμανσης και καυσίμων κίνησης (βενζίνης ή πετρελαίου) για την κάλυψη των αναγκών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού 175.400,00 ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ 2015
Σε αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων για το 2015 προχώρησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με το πρωτογενές πλεόνασμα του 2015 να είναι τελικά κατά 0,5% του ΑΕΠ μικρότερο από ό,τι προβλεπόταν τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το συνολικό έλλειμμα του προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθε το 2015 στο 7,5% του ΑΕΠ από 7,2% του ΑΕΠ που υπολογιζόταν τον Απρίλιο του 2016. Επιπλέον, προκύπτει ότι το ΑΕΠ του 2015 ανήλθε στα 175,7 δισ. ευρώ, ενώ το δημόσιο χρέος στο 177,4% του ΑΕΠ καταγράφοντας μικρή άνοδο σε σχέση με την πρόβλεψη του Απριλίου (176,9% του ΑΕΠ).

Το οικονομικό Δελτίο δε θα βγει στις 28 Οκτωβρίου λόγω αργίας.