arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO». ΌΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ. Επιχειρηματική αποστολή εισαγωγέων στην Πελοπόννησο.
Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επιχειρήσεις από όλη την Πελοπόννησο στις B2B επιχειρηματικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», από το ευρωπαϊκό δίκτυο Enterprise Europe Network. Οι Πελοποννησιακές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με περίπου 20 εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων, οι οποίες ενδιαφέρονται για τα πελοποννησιακά προϊόντα και για διεθνή συνεργασία και να συμμετάσχουν σε επιχειρηματικές B2B συναντήσεις και επισκέψεις σε επιχειρήσεις.
Και μην ξεχνάτε τη διοργάνωση του δωρεάν εκπαιδευτικού σεμιναρίου αποκλειστικά για τους εκθέτες της «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» με θέμα: «Χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές που μπορούν να εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής σας στην έκθεση ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 16.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη).
Συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

• ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ : 157 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Με το ποσό των 157 εκ. ευρώ θα στηριχθούν οι φορείς της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας την επόμενη τριετία, καθώς και ο μηχανισμός πληροφόρησης στις περιφέρειες που θα ενημερώνει και θα βοηθά δωρεάν τους ενδιαφερόμενους. Το νομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και του δημοσίου καθώς και των ΟΤΑ α’ και β΄ βαθμού για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας.

• ΕΣΠΑ: ΤΡΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ, ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ
Στις αρχές του 2017 αναμένεται να προκηρυχθούν τα τρία νέα προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ) του ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τις Δράσεις Αξιοποίηση Επιχειρηματικής Εμπειρίας -Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», που αφορά στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων από ανέργους ηλικίας άνω των 45 ετών, «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας» που στοχεύει στην ανάπτυξη αλυσίδων αξίας προϊόντων / υπηρεσιών και «Εξωστρέφεια – Διεθνοποίηση ΜμΕ» που ενισχύει επενδύσεις για την αύξηση των εξαγωγών. Οι δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 234 εκατ. ευρώ εγκρίθηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΠΑΝΕΚ.

• ΙΚΑ: ΣΤΑ 1.220 ΕΥΡΩ Ο ΜΕΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Στο σύνολο των κοινών επιχειρήσεων, σε ασφαλισμένους με πλήρη απασχόληση, το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 52,07 ευρώ και ο μέσος μισθός σε 1.219,74 ευρώ, ενώ αντίστοιχα στη μερική απασχόληση ανέρχεται σε 23,51 ευρώ και 405,51 ευρώ, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των «Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων» (ΑΠΔ) του ΙΚΑ που υποβλήθηκαν για τον Μάρτιο του 2016 και από τις εγγραφές, οι οποίες έχουν ελεγχθεί κατά το χρόνο επεξεργασίας.

• ΚΕΠΕ: ΣΗΜΑΔΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σημάδια βελτίωσης των συνθηκών στην ελληνική οικονομία διακρίνει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) στην τετραμηνιαία έκδοσή του σχετικά με τις οικονομικές εξελίξεις. Εκτιμά ότι η ύφεση φέτος θα φτάσει έως το 0,1% του ΑΕΠ. Προβλέπει μέσο ρυθμό μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ για το β’ εξάμηνο του 2016 στο +0,6%, με τις επιμέρους εκτιμήσεις για το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο να κυμαίνονται στο +0,9% και +0,3%, ως προς τις αντίστοιχες περιόδους του 2015.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα