Ελληνικό Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών στα Τίρανα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 27/10/2016 / ΩΡΑ: 12:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

Το «Ελληνικό Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών», θα λάβει χώρα από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016, στα Τίρανα. Το χρονικό διάστημα έχει επιλεγεί με γνώμονα την μέγιστη αξιοποίηση από την πραγματοποίηση της Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης στα Τίρανα (24-28/11/2016) και την προ-εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα και την Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, σε συνεργασία με το ξενοδοχείο πέντε αστέρων PLAZA ΤΙΡΑΝΑ HOTEL και την αλυσίδα σούπερ μάρκετ BIG MARKET.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα έχουν συγκεκριμένο key visual για τη διαφημιστική προβολή τους (με τη συνεργασία της διαφημιστικής εταιρείας OGILVY & MATHERS Αλβανίας), θα προβληθούν σε επιλεγμένες εφημερίδες, περιοδικά, καθώς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια. Επιπλέον, θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα σε εκπομπή μαγειρικής στον τηλεοπτικό σταθμό IN TV, με τη συμμετοχή του Έλληνα Executive Chef, που θα υποστηρίξει τις εκδηλώσεις, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της εκστρατείας.

Συγκεκριμένα το «Ελληνικό Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών» περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

 • «Γιορτή Ελληνικής Κουζίνας και Υγιεινής Διατροφής» (22 Νοέμβρη του 2016, 17:30 – 20:30, αίθουσα Queen Geraldina, PLAZA ΤΙΡΑΝΑ HOTEL):
  • Έκθεση ποιοτικών ελληνικών τροφίμων και ποτών και cooking corner,
  • Εργαστήρι (workshop) με θέμα τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και την ποιότητα και ασφάλεια των ελληνικών τροφίμων και ποτών από διακεκριμένους ομιλητές,
  • Σεμινάριο γαστρονομίας, από διακεκριμένο Έλληνα Chef
  • Δωρεάν έλεγχο χοληστερόλης, ευγενική προσφορά του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ Τιράνων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, η εταιρείες, που θα συμμετέχουν, θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα προϊόντα τους, χωρίς χρέωση στο χώρο της εκδήλωσης, καθώς επίσης να τοποθετήσουν διαφημιστικά φυλλάδια και roll-up banners στον εκθεσιακό χώρο. Παράλληλα, παρέχετε η δυνατότητα στους εκθέτες για δειγματισμό και γευσιγνωσία τροφίμων, με την προϋπόθεση ότι οι εκθέτες θα έχουν φροντίσει για τον απαραίτητο εξοπλισμό και το αντίστοιχο προσωπικό. Η έκθεση, κατά τη διάρκεια των «Greek Gourmet Dinners» (23 & 24/11/2016 20:30), θα μεταφερθεί, με τη φροντίδα των εκθετών, στον χώρο, που βρίσκεται έξω από την αίθουσα Queen Geraldina, χωρίς τη δυνατότητα γευσιγνωσίας ή παρόμοιων δραστηριοτήτων.

 • «Greek Gourmet Dinners» (23 & 24/11/2016 20:30), αίθουσα Queen Geraldina, PLAZA ΤΙΡΑΝΑ HOTEL):

Περισσότερα από 200 άτομα αναμένεται ότι θα συμμετέχουν στις ελληνικές βραδιές υψηλής ελληνικής γαστρονομίας, οι οποίες θα φέρουν την υπογραφή του Έλληνα Executive Chef, Γιώργου Παπαδόπουλου και θα πλαισιώνονται από ζωντανή ελληνική μουσική από 4μελές μουσικό συγκρότημα, το οποίο έχει προσκληθεί ειδικά για την εκδήλωση από την Ελλάδα. Επίσης, θα προβάλλονται, σε μεγάλη οθόνη, ελκυστικοί τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αυτές βραδιές,  προσελκύουν το ενδιαφέρον της εδώ ελληνικής κι αλβανικής επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς επίσης της πολιτικής και διπλωματικής κοινότητας και αποτελούν, μεταξύ άλλων, ένα μέσο περαιτέρω δικτύωσης.

 • «Ελληνικές Εβδομάδες στην αλυσίδα σουπερμάρκετ BIG MARKET» (21.11 – 04.12.2016):

Για 15 ημέρες, κατά τη διάρκεια του Greek Food Festival,  οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν συγκεκριμένα ελληνικά τρόφιμα και ποτά σε ανταγωνιστικές τιμές ή/και ειδικές προωθητικές συσκευασίες στα 85 καταστήματα του BIG MARKET. Η προωθητική εκστρατεία ελληνικών τροφίμων και ποτών θα καλύπτεται από ανάλογη διαφήμιση (φυλλάδια, τηλεόραση κλπ.).