arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση
Η Πελοπόννησος υποδέχεται για πρώτη φορά, από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης την Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» τη σημαντικότερη Έκθεση της Πελοποννήσου, την έκθεση που φιλοδοξεί να προβάλει την παραγωγικότητα, την εμπορική δραστηριότητα και την ποιότητα της Ελληνικής Επιχείρησης.
Η έκθεση θα αποτελέσει το σημείο παρουσίασης όλων των ποιοτικών προϊόντων της Πελοποννήσου, του αγροδιατροφικού τομέα, των τουριστικών προϊόντων και της επιχειρηματικότητας εν γένει.
Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr

• Διαγωνισμός για είδη τροφίμων και νωπών οπωρολαχανικών
Διακήρυξη διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη προμηθευτών τροφίμων .
Όλες οι πληροφορίες εδώ.

• ΓΓΔΕ: Όλο το νέο εγχειρίδιο για τους φορολογούμενους
Νέο εγχειρίδιο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προς βοήθεια των φορολογουμένων που μπορεί να έχουν απορίες για κρίσιμα και πρακτικά ζητήματα που τους αφορούν, όπως ο ΕΝΦΙΑ, πώς φορολογείται η μεταβίβαση ακινήτων, η υποβολή ΦΠΑ μέχρι και η προσωρινή εισαγωγή ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων.
Tο εγχειρίδιο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

• Παράταση ενός μήνα για όσους θέλουν να ρυθμίσουν χρέη προς τη ΔΕΗ
Παράταση ενός μήνα δίνει η ΔΕΗ στους καταναλωτές που επιθυμούν να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμα χρέη. Επίσης, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε βελτίωση όρων στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών, λαμβάνοντας υπόψη, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τη συνεχιζόμενη προσέλευση των καταναλωτών για ένταξη στη ρύθμιση. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνεται ως τις 31 Οκτωβρίου.

• ΙΕΛΚΑ : Συγκρατημένη αισιοδοξία στο λιανεμπόριο
Σχετική μείωση των πωλήσεων ως το τέλος του έτους αλλά και διάθεση ενίσχυσης της καινοτομίας του δικτύου καταγράφει η 1η κυλιόμενη επαναλαμβανόμενη τετραμηνιαία Έρευνα Τάσεων στο Λιανεμπόριο του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών. Η έρευνα του ΙΕΛΚΑ έγινε σε 180 ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων τα οποία εκφράζουν προβληματισμό κυρίως για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στη χώρα και σχετίζονται με τις μειωμένες πωλήσεις, τα οικονομικά προβλήματα του κοινού, τα λειτουργικά κόστη και την φορολογία, ιδιαίτερα την αύξηση του ΦΠΑ στον κλάδο των τροφίμων.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα