arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Από τις 15 Οκτωβρίου η υποβολή «πόθεν έσχες»
ed06

Παράταση 15 ημερών για τους υπόχρεους υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) προβλέπει τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία κατατέθηκε χθες στη Βουλή στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η υποβολή του «πόθεν έσχες» θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου, αντί της 1ης Οκτωβρίου, και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιανουαρίου 2017, αντί της 31 Δεκεμβρίου 2016. Η παράταση δόθηκε κατ’ εξαίρεση και ειδικώς για την υποβολή του έτους 2016 (χρήση 2015), ούτως ώστε να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση της διαδικτυακής ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Υπενθυμίζεται πως οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης κατά κανόνα δεν δημοσιεύονται. Εξαιρούνται μόνο οι δηλώσεις που υποβάλλουν ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και όσων λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί και οι υφυπουργοί, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι και όσοι διαχειρίζονται τα οικονομικά των προαναφερθέντων πολιτικών κομμάτων. Οι δηλώσεις των παραπάνω δημοσιοποιούνται στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής. Προσφάτως, το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε διευκρινίσει ότι από τη δημοσιοποίηση εξαιρούνται σε κάθε περίπτωση εκείνα τα στοιχεία που είναι ικανά να προκαλέσουν βλάβη στη ζωή ή την περιουσία του δηλούντος και της οικογένειάς του.

Πηγή: kathimerini.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα