arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Η μεγαλύτερη έκθεση της Πελοποννήσου «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» έκλεισε τις πύλες της ξεπερνώντας κάθε προσδοκία
TELETH LHXHS1 e1479202506592

Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες και 260 εκθέτες έδωσαν «ψήφο» εμπιστοσύνης στην πρώτη έκθεση Πελοποννήσου, που έριξε αυλαία την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ανανεώνοντας το ραντεβού της με τον κόσμο.

Φορείς, τιμώμενα πρόσωπα, επίσημοι προσκεκλημένοι αγκάλιασαν και στήριξαν την έκθεση με την ευχή να γίνει θεσμός.

Η επιχειρηματικότητα, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, η τεχνολογία, η γαστρονομία και η ψυχαγωγία συνέθεσαν ένα άρτιο εκθεσιακό αποτέλεσμα.

Η μεγάλη γιορτή της Πελοποννήσου κορυφώθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με εκδηλώσεις και happenings εκθετών που ξεκίνησαν από το πρωί: ενημερωτική ημερίδα για το συναισθηματικό marketing, πάρτι ομορφιάς, επιδείξεις πολεμικών τεχνών, χορευτικές παντομίμες, δημιουργία πίνακα ζωγραφικής από την αρχή και φυσικά το Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννησιακών Γεύσεων με σεφ και μάγειρες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου. Όσο οι καταξιωμένοι σεφ ετοίμαζαν live παραδοσιακές Πελοποννησιακές συνταγές, η κάθε συνταγή φαινόταν στον videoprojector με τη συντονίστρια του happening κα. Ντόρα Παπαϊωάννου, να μιλάει με τον κόσμο και τους σεφ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κα. Βασιλική Δερτιλή, με τους Αντιπροέδρους των Επιμελητηρίων Αργολίδας και Μεσσηνίας κ.κ. Γκαργκάσουλα Κωνσταντίνο και Μπομπόνη Θεόδωρο αντίστοιχα, επισκέφτηκαν όλα τα περίπτερα της έκθεσης και βράβευσαν ξεχωριστά τον κάθε εκθέτη για τη συμμετοχή του.

Στις 8 το βράδυ ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της αυλαίας, με ένα μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με χορευτικούς ομίλους από την Τρίπολη και με ορχήστρα τους: Κώστα Μήτση & Σταυρούλα Δαλιάνη τραγούδι, Νίκο Φιλιππίδη κλαρίνο, Γιώργο Μαρινάκη βιολί, Κώστα Φιλιππίδη λαούτο και Χρήστο Λυκουρέντζο κρουστά.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας και η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κα. Βασιλική Δερτιλή ευχαρίστησαν τους εκθέτες και τους επισκέπτες για τη θερμή τους ανταπόκριση σε αυτό το τόλμημα.

Στην τελετή λήξης, το παρόν έδωσε, μεταξύ άλλων και ο Πρέσβης της Ιορδανίας κ. Fawwaz Al- Eitan με τη σύζυγό του.

Πολλά και πλούσια δώρα μοιράστηκαν στους επισκέπτες από τους εκθέτες τόσο στη διάρκεια της έκθεσης όσο και στην τελετή λήξης σε κλήρωση που διοργάνωσε ο συνδιοργανωτής της έκθεσης η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Στις 10 το βράδυ η έκθεση έκλεισε τις πύλες της και ευχαρίστησε προσωπικά τους εκθέτες της με μία μικρή γιορτή.

Από την πρώτη μέρα η έκθεση ήταν live streaming σε τηλεοπτικά κανάλια και στα social media.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, διοργανώθηκαν περίπου τις 400 b2b επιχειρηματικές συναντήσεις, μεταξύ είκοσι ένα εκπροσώπων ξένων επιχειρήσεων από την Αυστρία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία κ.α. με επιχειρηματίες της Πελοποννήσου.

Την κορδέλα των εγκαινίων, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, έκοψαν ο Αν.Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης, στην πρώτη επίσημη παρουσία του ως Αν. Υπουργός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας παρουσία Βουλευτών Προέδρων Επιμελητηρίων, Αντιπεριφερειάρχων και Δημάρχων  όλων των νομών της Πελοποννήσου,  επίσημων κρατικών φορέων, στρατιωτικής ηγεσίας,  εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και εκπροσώπων από τον τομέα του τουρισμού και σημαντικών παρουσιών του οικονομικού και πολιτικού τοπίου της Πελοποννήσου. Αξίζει να αναφερθούν οι παρουσίες του κ. Αναστάσιου Τζήκα, Προέδρου της ΔΕΘ  ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια και στους επτά Προέδρους των Επιμελητηρίων Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, κ.κ. Φώτη Δαμούλο, Ιωάννη Μπουντρούκα, Πλάτωνα Μαρλαφέκα, Κωνσταντίνο Νικολούτσο, Βασίλη Νανόπουλο, Βασιλική Δερτιλή και Δημήτρη Μανιάτη για αυτό το τόλμημα και του κ. Χρήστου Στάικου, Προέδρου του Enterprise Greece ο οποίος δεσμεύτηκε για την στήριξη του Enterprise Greece και στα υπόλοιπα Επιμελητήρια Πελοποννήσου .  Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος.

Τιμώμενα πρόσωπα της έκθεσης που βραβεύτηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις για τη σημαντική προσφορά τους στη Πελοπόννησο, στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το κοινωνικό τους έργο ήταν οι επιχειρηματίες, κ. Ιωάννης Λαρσινός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε., Λατομεία – Έτοιμο Σκυρόδεμα και κ.. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος Πρόεδρος & CEO της ΤΕΜΕΣ Α.Ε., εταιρίας ανάπτυξης και διαχείρισης τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις, που φιλοξένησε η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» τράβηξαν το ενδιαφέρον του κόσμου που τις παρακολούθησε.

Η Enterprise Greece  (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της Έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» πραγματοποίησαν εκδήλωση εξαγωγικού χαρακτήρα με επίκεντρο τις εξαγωγικές και εν δυνάμει εξαγωγικές επιχειρήσεις της Πελοποννήσου.

Ο Δήμος Τρίπολης και η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης,  στην εκδήλωση που διοργάνωσαν για την Ανακύκλωση εστίασαν στην ενημέρωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και πολιτών με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας σε συνεργασία με τον κ. Λουρδή Γιώργο (Μηχανολόγο Μηχανικό) παρουσίασαν την ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού (Fishing Tourism), τόσο στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, όσο και σε άλλες περιοχές της Πατρίδας μας, ένας απόλυτα εφικτός στόχος».

Η έκθεση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και στους επισήμους που την επισκέφτηκαν, μεταξύ των οποίων από τον πολιτικό χώρο, ο Υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, ο Γραμματέας Π.Ε. ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Από τις Πρεσβείες το παρόν έδωσαν ο Πρέσβης της Ιορδανίας  κ. Fawwaz Al- Eitan, η Διευθύντρια του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Κίνας κα. Zhou Ruojun και εκπρόσωποι από τις Πρεσβείες της Ινδονησίας και της Βουλγαρίας, οι οποίοι είχαν και κατ’ίδιαν συναντήσεις με τους εκθέτες προκειμένου να συζητήσεις πιθανές επιχειρηματικές συνεργασίες με τη χώρα τους.

Ευχαριστίες

Οι Πρόεδροι και των επτά Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου ευχαριστούν θερμά τον συνδιοργανωτή της έκθεσης την Περιφέρεια Πελοποννήσου που πάντα βρίσκεται αρωγός στις προσπάθειές τους, τον χορηγό,  Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΑΚΜΩΝ», την Enterprise Greece και το Δήμο Τρίπολης για την στήριξή τους, το ΚΤΕΛ ΑΡΚΑΔΊΑΣ που μετέφερε, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης, τους επισκέπτες δωρεάν από και προς το κέντρο της Τρίπολης, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που ήταν χορηγοί επικοινωνίας και παράλληλα προσέφεραν οικονομικά πακέτα στους εκθέτες, τα ξενοδοχεία Τρίπολης που παρείχαν εκπτώσεις στους εκθέτες, την ΕΕΔΕ για το δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε για τους εκθέτες και φυσικά την ανάδοχο εταιρία «ALFA EXPO».

 

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΑΚΜΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 ΚΑΙ 105,8 -ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ -ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – AGRENDA, AGRONEWS – AGROTYPOS – REAL FM 97.8, REAL NEWS, ARCADIAPORTAL.GR –ARKADIAPRESS.GR –  ARCADIASPOT.GR – ARCADIASPORTS.GR – BEST – BRAKENEWS.GR – E-KORINTHOS.GR – ELEFTHERIAONLINE.GR – ENTERMESSINIA – FILODIMOS.GR – ΗΛΕΙΑ LIVE – KALAMATAIN.GR – KALAVRYTANEWS – KALAVRARYTAPRESS.GR – KALIMERA-ARKADIA.GR – KINISIS.EU – LAKONIKOS.GR – LACONIALIVE.GR – MESSINIANEWS.GR – MONEMVASIANEWS.GR – NOTOSPRESS.GR – PATRAEVENTS – PATRISNEWS – PNA.GR  – RAP MEDIA – ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΤΡΙΠΟΛΗ – YPAITHROS.GR-BEST-TV.GR – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ – ARCADIA 93.8 – ΑΣΤΕΡΑΣ 101.1 – BEST RADIO97.3 – BRAKE 100.8 – DIVA FM 106.1 – ECO-RADIO  – ΕΡΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 101.5 – ΈΜΦΑΣΙΣ 91.8 – ΗΧΩ 99.6 – LIFE FM 88 – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ FM 103.1 –    NOTOS RADIO 94.9 – ΠΑΛΜΟΣ 90.5 – ΠΟΛΙΤΕΙΑ FM 90.7 – SFERA 94. – SKAI ARKADIAS 102.8 –  ΣΚΑΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ  – ΡΑΔΙΟ ΑΙΓΙΟ 99.2 -ΑΡΚΑΔΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΦΩΝΗ  – ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΥΓΗ ΠΥΡΓΟΥ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΈΠΑΘΛΟ – ΦΩΝΗ – ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ – ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ  – ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ – ΠΑΤΡΙΣ – ΠΡΩΙΝΗ ΗΛΕΙΑΣ – ΘΑΡΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ – ARCADIAPRESS.GR

 

            Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με τη στήριξη του Δήμου Τρίπολης και της Enterprise Greece

Ανάδοχος ALFA EXPO

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα