arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO». ΌΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
Προβολή της επιχείρησής σας, μέσα από την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»
Μία ακόμα παροχή για τους εκθέτες
Με στόχο την καλύτερη προβολή των εκθετών η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ενημερώνει όλους τους εκθέτες που πρόκειται να διοργανώσουν κάποιο happening, event, ή εκδήλωση στο χώρο του περιπτέρου τους, να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατόν (έως την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι), στα e-mail: info@alfaexpo.gr, και peloponnisosexpo@gmail.com, ή στα τηλέφωνα 210 2772244, 2710 227141-2, για την ημέρα, ώρα και το είδος happpenig που θα κάνουν προκειμένου να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της έκθεσης peloponnisosexpo.gr, να συμπεριληφθεί στα ενημερωτικά Δελτία της έκθεσης, που στέλνονται σε όλα τα ΜΜΕ της Πελοποννήσου και όχι μόνο και να ανακοινωθεί (στη διάρκεια της έκθεσης) ώστε να ενημερώνονται άμεσα και οι επισκέπτες της έκθεσης.
Στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για την έκθεση.

• ΈΡΧΕΤΑΙ ΚΥΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟ 2017 ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ «ΜΠΛΟΚΑΚΙ»
Μαζικές προσφυγές στα δικαστήρια από χιλιάδες εργαζομένους που αμείβονται εδώ και χρόνια με δελτίο παροχής υπηρεσιών, το λεγόμενο «μπλοκάκι», προεξοφλούν οι ειδικοί, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 ανατρέπονται οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφάλισής τους, ενώ θολό είναι και το τοπίο αναφορικά και με τους όρους συνταξιοδότησής τους. Ήδη, πολλοί κάτοχοι δελτίων παροχής υπηρεσιών σπεύδουν να κλείσουν τα μπλοκάκια τους γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο για νέα κρούσματα μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
• ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ
Σειρά ρυθμίσεων που θα αποφέρουν την απλοποίηση και την επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης πρατηρίων καυσίμων και θα ενισχύσουν σημαντικά την δραστηριότητα του κλάδου εμπορίας καυσίμων, περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για τα πρατήρια καυσίμων που δόθηκε στη διαβούλευση από το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, μειώνονται τα διοικητικά βάρη και κόστη, καθώς μεταξύ άλλων καταργείται η αυτοψία καταλληλότητας θέσης οικοπέδου που διενεργείται από τις αρμόδιες και θεσπίζεται μέγιστος χρόνος αδειοδότησης τριάντα (30) εργάσιμων ημερών.

• «ΒΟΜΒΑ» ΟΦΕΙΛΩΝ 30 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ – ΕΚΤΟΣ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ
Μέσα σε ένα τρίμηνο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν συσσωρευτεί στο ΚΕΑΟ αυξήθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ, φτάνοντας στα 16,92 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την σχετική έκθεση που αφορά το γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι οφειλές άνω των 5.000 ευρώ που έχουν δημιουργηθεί από μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ έχουν προκύψει από 316.855 οφειλέτες.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΕΛΣΤΑΤ: ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ, ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Μείωση κατά 0,7%, από 29,9 δισ. ευρώ σε 29,7 δισ. ευρώ, σημείωσε σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Παράλληλα, η τελική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 1,1%, από 32,2 δισ. ευρώ σε 31,8 δισ. ευρώ. Στον αντίποδα, οι ακαθάριστες επενδύσεις παγίου κεφαλαίου του τομέα των μη χρηματοοικονομικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 18,3%, από 2,559 δισ. ευρώ σε 3,026 δισ. ευρώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα