arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO». ΌΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ -EΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΜΕΒΡΙΟΥ, στις 19.00.
Σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα η καρδιά των επιχειρήσεων θα χτυπάει στο κέντρο της Πελοποννήσου.
Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ανοίγει τις πύλες της και υποδέχεται, στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις της στο κτίριο Γ.Ε.Α στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης, μέχρι και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου τους επισκέπτες της, να γνωρίσουν από κοντά τους 250 και πλέον εκθέτες, Δήμους της Πελοποννήσου και φυσικά τον συνδιοργανωτή της έκθεσης την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εγκαίνια της έκθεσης Τετάρτη 7 μ.μ. στον χώρο εκδηλώσεων της έκθεσης
Την έκθεση θα εγκαινιάσει, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης ενώ θα παραστεί πλήθος επισήμων, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές, δήμαρχοι, επίσημοι κρατικοί φορείς, στρατιωτική ηγεσία, σημαντικές παρουσίες του οικονομικού και πολιτικού τοπίου της Πελοποννήσου και φυσικά πρόεδροι και εκπρόσωποι των επιμελητηρίων της Ελλάδας.
Η τελετή εγκαινίων θα γίνει χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου και παρουσία ιερέων απ’ όλη την περιοχή
Κατά την τελετή των εγκαινίων θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον επιχειρηματία κ. Ιωάννη Λαρσινό, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε., Λατομεία – Έτοιμο Σκυρόδεμα, για τη σημαντική προσφορά του στην Πελοπόννησο και στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το σημαντικό κοινωνικό του έργο.
Στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr.

• ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Κίνδυνο να αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβάλλουν, διατρέχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, που θα τύχουν φορολογικού ελέγχου, από την 1.1.2017 και μετά.
Προϋπόθεση είναι να βρεθεί από τον έλεγχο που θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ότι το πραγματικό εισόδημα, είναι διαφορετικό από το δηλωθέν. Ουσιαστικά, το μέτρο αυτό, έρχεται ως αποτέλεσμα του νέου τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών που πρόκειται να εφαρμοστεί από το νέο έτος, σύμφωνα με τον νέο νόμο για το Ασφαλιστικό (ν.4387/2016). Μπορεί η επίμαχη εγκύκλιος, που θα ορίζει με ακρίβεια τα εισοδήματα, βάσει των οποίων θα γίνει ο υπολογισμός των νέων ασφαλιστικών εισφορών για την επόμενη χρονιά, να μην έχει ακόμα εκδοθεί, όμως η επιτροπή που έχει συσταθεί για το συγκεκριμένο θέμα, έχει καταλήξει σε μια σειρά από αποφάσεις.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις αποφάσεις εδώ.

• 356 ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 3η ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΟΟΣΑ
Θετική επίδραση 414 εκ. ευρώ θα είχε στην ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η άρση των εμποδίων στον ανταγωνισμό για τις οποία, με την 3η εργαλειοθήκη του απευθύνει 356 συστάσεις. Ο Οργανισμός στην 326 σελίδων έκθεσή του προτείνει λύσεις για την άρση των περιορισμών στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τις κατασκευές, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το χονδρικό εμπόριο και τη μεταποίηση. Οι πέντε αυτοί κλάδοι αποτελούν το 11,2% του ΑΕΠ και το 16,7% της απασχόλησης. Το 10% των συστάσεων του ΟΟΣΑ προς την ελληνική κυβέρνηση αφορά σε απαρχαιωμένες διατάξεις που δεν ισχύουν πλέον και προκαλούν νομική αβεβαιότητα.

• ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΖΗΤΑΕΙ Η ΕΣΕΕ
Την αλλαγή του καθορισμένου χρόνου των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητά η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και προτείνει να δοθεί στους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους το δικαίωμα να διαχειριστούν ελεύθερα δύο ή τρείς εκπτωτικές περιόδους σε συνεργασία με τις περιφέρειες τους.

• ΠΩΣ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Πρόσφατη μελέτη του ΙΕΛΚΑ βασισμένη σε δείγμα 2.000 ατόμων από όλη τη χώρα αναλύει τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων όπως διαμορφώνονται σήμερα, καταγράφοντας σημαντικά θέματα που σχετίζονται και με τις αγοραστικές/καταναλωτικές συνήθειες σε σχέση με την αγορά τροφίμων και ποτών. Στο πλαίσιο της μελέτης αναλύονται σε βάθος η συχνότητα κατανάλωσης τροφών εβδομαδιαίως, καθώς και οι συνήθειες-αντιλήψεις που σχετίζονται με τη διατροφή, διαμορφώνοντας το συνολικό προφίλ του Έλληνα.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα