arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΒΙΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
Οι άνθρωποι στην Ευρωπαϊκή ένωση εργάζονται σχεδόν 2 χρόνια περισσότερο από ό,τι πριν από 10 χρόνια. Η αύξηση της διάρκειας της επαγγελματικής ζωής παρουσιάζεται κυρίως στις γυναίκες
Η αναμενόμενη διάρκεια της εργασιακής ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ανήλθε σε 35,4 χρόνια κατά μέσο όρο για το 2015, (κατά 1,9 έτη περισσότερα σε σύγκριση με το 2005).
Πιο αναλυτικά, στα 10 τελευταία έτη, η διάρκεια της εργασιακής ζωής έχει αυξηθεί ταχύτερα σε ότι αφορά τις γυναίκες ( 32,8 χρόνια το 2015 έναντι 30,2 χρόνια το 2005, ή 2,6 χρόνια) από ό, τι για τους άνδρες (37,9 χρόνια το 2015 έναντι 36,7 χρόνια το 2005, ή 1,2 χρόνια).
Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η διάρκεια του εργασιακού βίου αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη κατά μέσο όρο στη Σουηδία (41,2 έτη) και τη μικρότερη στην Ιταλία (30,7 χρόνια).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από όλους τους ενδιαφερόμενους -δικαιούχους και παρόχους- μέχρι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 23:59.
Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 έως την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.
Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Μαΐου μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Έτσι λοιπόν οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους. δικαιούνται:
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ίσο με ένα (1) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.
Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς τους που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα που αναφέραμε είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους, είτε γιατί απολύθηκαν δικαιούνται να λάβουν τμήμα δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ πραγματοποίησε την περιοδική έρευνα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και διερεύνησε τη στάση και τις απόψεις των εμπόρων για το άνοιγμα των Κυριακών. Η έρευνα ήταν τηλεφωνική με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε τυχαίο δείγμα 200 εμπορικών επιχειρήσεων σε παραδοσιακές εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας. Επίσης, καταγράφηκαν οι εκτιμήσεις αρκετών Εμπορικών Συλλόγων από όλη τη χώρα.
Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα εδώ.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα