arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Έρευνα ΓΣΕΕ: Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων
ed05

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλήνιας συνδρομητικής έρευνας της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ, η ενδυνάμωση των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων σε όλους τους κλάδους απασχόλησης κρίνεται ως αναγκαία από τους 6 στους 10 Έλληνες.

Το μεγαλύτερο ποσοστό 65% εντοπίζεται στις ηλικίες 18-34 ετών, στην πληθυσμιακή ομάδα που κατά τεκμήριο βρίσκεται αντιμέτωπη με οξυμένα προβλήματα ανεργίας, υποαπασχόλησης και φυγής στο εξωτερικό, όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ.

Το 51% των ερωτώμενων δηλώνουν έλλειψη γνώσης ή αδυναμία επαρκούς αποτίμησης των επιπτώσεων της καταστρατήγησης των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Στο ερώτημα από ποιον πρέπει να γίνεται ο καθορισμός των εργασιακών όρων και των μισθών, το 54% απαντάει το κράτος και το 39% οι επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, στο σχόλιό της για την έρευνα, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν αποτελούν “συντεχνιακό προνόμιο” μιας κάποιας μικρής ελίτ αλλά καθολική, αναπτυξιακή, παραγωγική και κοινωνική απαίτηση που αφορά το σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.205 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου Πανελλαδικά.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα