arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Φορολογικές και Ασφαλιστικές Υποχρεώσεις Νοεμβρίου 2016
money

Δείτε τις σημαντικότερες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και τις προθεσμίες τους για το μήνα Νοέμβριο 2016.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Ενδοκοινοτικών Συναλλαγών (Αποκτήσεις και Παραδόσεις)

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αρχικών και εμπρόθεσμων ανακεφαλαιωτικών πινάκων μέσω του ειδικού δικτύου (ΤΑΧΙSnet) ορίζεται η 26η ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της μηνιαίας περιόδου την οποία αφορά. Σε περίπτωση αργίας, η ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία μεταφέρεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα. Εφόσον την καταληκτική ημερομηνία υποβολής διαπιστώνεται ότι υπάρχει τεχνική αδυναμία του ειδικού δικτύου (TAXISnet) να κάνει αποδεκτή την υποβολή των ανακεφαλαιωτικών πινάκων, αυτοί θα υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στη Δ.Ο.Υ. την επόμενη τοπικά εργάσιμη ημέρα. (Άρθρο 36 Ν.2859/2000, ΠΟΛ.1127/2009, ΠΟΛ.1098/2006)

Διαχειριστική περίοδος Οκτωβρίου 2016

Μέχρι 28 Νοεμβρίου 2016

Υποβολή δήλωσης ΦΠΑ

Προκειμένου για υποκείμενους με δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών τους και το Δημόσιο όταν αυτό ασκεί δραστηριότητες για τις οποίες υπάγεται στο φόρο, η περιοδική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά ανεξάρτητα αν το αποτέλεσμα αυτής είναι χρεωστικό, μηδενικό ή πιστωτικό για κάθε φορολογική περίοδο. Οι εμπρόθεσμες περιοδικές δηλώσεις υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet.
Διαχειριστική περίοδος Οκτωβρίου 2016 (για υπόχρεους οι οποίοι χρησιμοποιούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, καθώς και για το Δημόσιο όταν ασκεί δραστηριότητες για τις οποίες υπόκειται στο φόρο)

Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2016

Στατιστική δήλωση (INTRASTAT)

Οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων INTRASTAT, ακολουθούν τις ημερομηνίες υποβολής των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α., όπως καθορίζονται με τις ΠΟΛ.1060/2006, ΠΟΛ. 1098/2006, ΠΟΛ.1107/2014.

Η υποβολή της στατιστικής δήλωση είτε γίνεται ηλεκτρονικά είτε σε Δ.Ο.Υ. πραγματοποιείται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα που ακολουθεί τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου Α.Φ.Μ..

Για τον μήνα Οκτώβριο 2016

Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2016

Παρακράτηση φόρου σε εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις

Το μηνιαίο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις, συμπεριλαμβανομένων των παροχών σε είδος και των εφάπαξ παροχών, υπόκειται σε παρακράτηση φόρου με βάση την κλίμακα της παραγράφου 1 του άρθρου 15 και του άρθρου 16 του Ν.4172/2013 μετά από προηγούμενη αναγωγή του σε ετήσιο.
Για εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου 2016 που υπόκειται σε παρακράτηση φόρου, υποβάλλεται δήλωση και αποδίδεται φόρος

Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2016

Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών

Οι καταστάσεις φορολογικών στοιχείων, πελατών και προμηθευτών, για τα εκδοθέντα και τα ληφθέντα φορολογικά στοιχεία, υποβάλλονται αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Οικονομικών, ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσης αυτών (μηχανογραφικά ή χειρόγραφα).

Ειδικά για τη διόρθωση των αποκλίσεων στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών για το ημερολογιακό έτος 2015, υποβάλλεται τροποποιητική δήλωση

μέχρι και 30 Νοεμβρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Υποβολή Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού – Έντυπο Ε4

Κάθε εργοδότης υποχρεούται όπως μια φορά το χρόνο και κατά το χρονικό διάστημα από 1 Οκτωβρίου έως 21 Οκτωβρίου να υποβάλλει υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος “Εργάνη” Ετήσιο Πίνακα Προσωπικού – Έντυπο Ε4.

Μέχρι 15 Νοεμβρίου 2016 (μετά την παράταση που δόθηκε με την Αριθ.οικ. 47404/Δ9.12407)

Καταβολή Ασφαλιστικών Εισφορών

Σύμφωνα με τη νομοθεσία του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. οι εργοδότες είναι υπεύθυνοι για την καταβολή όχι μόνο των εισφορών που τους βαρύνουν (εργοδοτικές εισφορές), αλλά και των εισφορών που βαρύνουν τους μισθωτούς τους (εργατικές εισφορές).

Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών της μισθολογικής περιόδου Οκτωβρίου 2016 γίνεται

Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2016

Υποβολή ΑΠΔ Κοινών Επιχειρήσεων

Για τη μισθολογική περίοδο Οκτωβρίου 2016 η Α.Π.Δ. υποβάλλεται

Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2016

Υποβολή ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών Έργων

Υποβολή Α.Π.Δ., για Εργοδότες Οικοδομοτεχνικών Έργων μισθολογικής περιόδου Οκτωβρίου 2016, σε υποκατάστημα Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. ή μέσω διαδικτύου

Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2016

Υποβολή ΑΠΔ Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. (α΄ και β΄ βαθμού)

Για τη μισθολογική περίοδο Σεπτεμβρίου 2016 η Α.Π.Δ. υποβάλλεται

Μέχρι 30 Νοεμβρίου 2016

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα