arcadianet espa
Enterprise Europe Network
ΟΑΕΕ: Εξάμηνο πάγωμα οφειλών για πληγέντες επαγγελματίες της Αρκαδίας
taxis 002

Ενεργοποίηση πάγιων διατάξεων, που αφορούν περιπτώσεις ασφαλισμένων – ελεύθερων επαγγελματιών, οι οποίοι από έντονα καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Θεσσαλίας, αλλά και στην Αρκαδία, αποφάσισε να προωθήσει η διοίκηση του ΟΑΕΕ.

Με τις διατάξεις αυτές προκύπτουν τα εξής οφέλη:

– Αναστέλλεται η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι  μήνες, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβησαν τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα.

– Κεφαλαιοποιούνται οι τρέχουσες και καθυστερούμενες εισφορές, μέχρι το τέλος του προηγούμενου, της φυσικής καταστροφής, μήνα.

Οι περιοχές, που εφαρμόζονται τα παραπάνω μέτρα είναι οι εξής:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ Χρόνος συμβάντος: 25 Νοεμβρίου 2015 (Ανεμοστρόβιλος).

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ:  Δ.Κ. Διομηδείας και της Τ.Κ. Μαγικού της Δ.Ε. Βιστωνίδος.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Χρόνος συμβάντος: 20 και 21/05/2016 (Πλημμύρες).

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ :  Δ.Κ. Φαρσάλων της Τ.Κ. Αχίλλειου της Δ.Ε. Φαρσάλων  Τ.Κ. Κατωχωρίου της Δ.Ε. Ενιππέα.  Τ.Κ. Ρευματιάς της Δ.Ε. Πολυδάμαντα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Χρόνος συμβάντος: 25/06/ 2016 (Πλημμύρες).

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ  Τ.Κ. Ζώνης, Καριταίνης, Κουρουνιού και Μαυριών της Δ.Ε. Γόρτυνος.  Δ.Κ. Μεγαλοπόλεως, οι Τ.Κ. Μακρυσίου, Μαλλωτών, Μαραθούσσης, Νέας Εκκλησούλας, Περιβολιών, Πλάκας, Ραψομμάτη και Χωρέμη της Δ.Ε. Μεγαλόπολης.  Τ.Κ. Ανεμοδουρίου της Δ.Ε. Φαλαισίας. ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:  Τ.Κ. Αθηναίου και Δόριζα της Δ.Ε. Βαλτετσίου.  Τ.Κ. Αγιωργίτικων, Ζευγολατείου, Νεοχωρίου Μαντινείας και Στενού της Δ.Ε. Κορυθίου.  Τ.Κ. Νεστάνης της Δ.Ε. Μαντινείας.  Δ.E. Τενέας και Τρίπολης.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ  Τ.Κ. Δολιανών. Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ασφαλισμένοι που διατηρούν στις πληγείσες περιοχές επαγγελματική στέγη ή δραστηριότητα, που αποδεδειγμένα υπέστη ζημία από τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα κατά τα χρονικά διαστήματα που προαναφέρθηκαν σε κάθε περιοχή.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Πλημμύρες 22 ας και 26ης Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ:  Οι Τοπικές Κοινότητες (Τ.Κ.) Καλλιθέας, Αφύτου την Δημοτικής Κοινότητα (Δ.Κ.)· Κασσανδρείας της Δημοτικής Ενότητας (Δ.Ε.) Κασσάνδρας.

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οι πιο κάτω ασφαλιστικές εισφορές:

* Τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές έξι (6) μηνών, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσαυξήσεων.

* Καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, μετά των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων.

* Οφειλές ασφαλισμένων που έχουν ρυθμιστεί με άλλες διατάξεις μπορούν να ενταχθούν στην παρούσα ρύθμιση για το υπόλοιπο της οφειλής, προσαυξημένο με τις επιβαρύνσεις που αντιστοιχούν σε αυτό κατά τον προηγούμενο της καταστροφής μήνα. Τυχόν ευεργετήματα που είχαν παρασχεθεί, μέσω των ειδικών διατάξεων, δεν χάνονται ως προς το μέρος της οφειλής που έχει εξοφληθεί (π.χ. εκπτώσεις). Για την ένταξη στη ρύθμιση (αναστολής) τρεχουσών εισφορών δεν είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Η διοίκηση του ΟΑΕΕ επισημαίνει επίσης ότι:

– Όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή δεν είναι δυνατόν να υπάγονται ταυτόχρονα σε οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση τμηματικής καταβολής.

– Δεν υπάγονται στην παρούσα ρύθμιση οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές από αναγνωρίσεις χρόνων ασφάλισης.

Ως μήνας έναρξης του εξαμήνου αναστολής ορίζεται, κατά περίπτωση, ασφαλισμένου ο μήνας κατά τον οποίο επλήγη από τη φυσική καταστροφή.

Είναι υποχρεωτική η καταβολή τρεχουσών εισφορών από τη λήξη της περιόδου αναστολής και έως το τέλος της ρύθμισης.

Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός του επόμενου μήνα από τη λήξη της περιόδου αναστολής.

Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως το τέλος κάθε μήνα που ακολουθεί.

Σε περίπτωση υποβολής αίτησης μετά την λήξη της περιόδου αναστολής θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι απαιτητές εισφορές και δόσεις (μετά την περίοδο αναστολής), με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη και επιβαρύνσεις.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα