arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO». ΌΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ -EΓΚΑΙΝΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΜΕΒΡΙΟΥ, στις 19.00.
Μεγάλα ονόματα από το ελληνικό και ευρωπαϊκό επιχειρείν δίνουν το παρόν στην «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»
Τιμώμενα πρόσωπα, ο κ. Ιωάννης Λαρσινός και ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος
Επιχειρηματικές συναντήσεις b2b και ημερίδα για τις εξαγωγές στο επίκεντρο των εκδηλώσεων
Τα Επιμελητήρια όλης της Πελοποννήσου ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα κατάφεραν. Η διοργάνωση της πρώτης περιφερειακής έκθεσης της Πελοποννήσου με τίτλο «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» είναι πλέον γεγονός.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης θα εγκαινιάσει την έκθεση, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ.. Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς θα είναι ο επιχειρηματίας κ. Ιωάννης Λαρσινός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΡΣΙΝΟΣ Α.Ε., Λατομεία – Έτοιμο Σκυρόδεμα για τη σημαντική προσφορά του στην Πελοπόννησο και στην ελληνική επιχειρηματικότητα.
Στο επίκεντρο της έκθεσης, βρίσκεται η τοπική παραγωγή, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, των αγροτικών προϊόντων, των παραδοσιακών ειδών, τουριστικών προϊόντων αλλά και με κλάδους όπως τα έπιπλα, η θέρμανση, τα ελαστικά, τα είδη οικιακής χρήσεως κα.
Στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr. όλες οι πληροφορίες.

• ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ… ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Ρύθμιση και διαγραφή επιχειρηματικών ληξιπρόθεσμων οφειλών με δύο ταχύτητες φέρνει ο εξωδικαστικός μηχανισμός που θα λειτουργεί μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αυτή σχεδιάζεται από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και μέσα από «προκάτ» διαδικασίες και την online διαπραγμάτευση οφειλετών και πιστωτών θα αποφασίζονται οι δόσεις και οι διαγραφές, για τις βιώσιμες και μόνο εταιρείες.
Οι διαδικασίες θα είναι αυτοματοποιημένες για τις μικρές επιχειρήσεις, όπου θα απαιτείται μόνο μία συνάντηση υπό τον διαμεσολαβητή μεταξύ του οφειλέτη και των πιστωτών. Για τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις θα γίνονται μέχρι τρεις συναντήσεις ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία σε σχέδιο εξυγίανσης.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• 2500 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ»
Με εθνικούς πόρους θα καλυφθεί η ένταξη περίπου 2500 επιπλέον νοικοκυριών υφιστάμενο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον», σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη και του υφυπουργού Οικονομίας Αλ. Χαρίτση. Τα επιπλέον κονδύλια φθάνουν τα 19,1 εκ. ευρώ. Πρόκειται για πολίτες που είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα τις αιτήσεις τους, αλλά δεν κατέστη δυνατό να ενταχθούν στο πρόγραμμα την προηγούμενη περίοδο, λόγω εξάντλησης των σχετικών κονδυλίων, ήδη από το 2014.

• ΥΠ.ΟΙΚ.: ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
Με σκοπό τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης, τέθηκε σε λειτουργία το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ) του υπουργείου Οικονομικών από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης (ΓΓΠΣ&ΔΥ). Πρόκειται για το πληροφοριακό σύστημα που εξασφαλίζει ένα ενιαίο περιβάλλον (υποδομή) εγκατάστασης και χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών για την ανταλλαγή επιχειρησιακών δεδομένων μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των Φορέων του Δημοσίου, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Οι διαδικτυακές υπηρεσίες (web services) διατίθενται στους συμμετέχοντες Φορείς σε εικοσιτετράωρη βάση για επτά ημέρες την εβδομάδα, προστίθεται.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα