arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO». ΌΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ
Η πρώτη έκθεση της Πελοποννήσου «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις σε όλους τους κλάδους.
Από ημερίδες και συνέδρια για τις εξαγωγές, marketing και b2b επιχειρηματικές συναντήσεις μέχρι live cooking και happenings εκθετών.
Δεν χρειάζεται να διαλέξετε event, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε όλα.
Κάθε μέρα γευτείτε… «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»! Παραδοσιακές Συνταγές από όλη την Πελοπόννησο.
Το πλούσιο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει καθημερινά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, «Μαγειρέματα» από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους Δήμους όλων των νομών της Πελοποννήσου: Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάζουν από την «γευστική παλέτα» των Πελοποννησιακών παραδοσιακών συνταγών που θα ετοιμάζονται εκείνη την ώρα από τον Σεφ Βασίλη Γιαννόπουλο και Σεφ από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.
Happenings – Εκδηλώσεις των εκθετών
Περιπλανηθείτε από περίπτερο σε περίπτερο και απολαύστε τα happenings και events που διοργανώνουν οι εκθέτες στο χώρο τους.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης peloponnisosexpo.gr

• ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΤΕΑΝ
Έως τις 31 Ιανουαρίου του 2017 παρατάθηκε η ημερομηνία ολοκλήρωσης των δράσεων του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), το οποίο διαχειρίζεται το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Συγκεκριμένα, η παράταση αφορά στις Δράσεις για Επιχειρηματική Επανεκκίνηση, Νησιωτική Τουριστική Επιχειρηματικότητα, καθώς και το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ. Η παράταση ολοκλήρωσης των δράσεων συνεπάγεται την αντίστοιχη παράταση της παραλαβής των αιτήσεων επιχειρήσεων από τις τράπεζες για περίπου ακόμη ένα τρίμηνο.

• ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΝΤΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ
Φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που θα εγκαταστήσουν και θα χρησιμοποιούν για το μεγαλύτερο τμήμα του τζίρου τους μηχανήματα POS στις συναλλαγές τους με τους πολίτες αναζητεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους δανειστές. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την εγκατάλειψη του σχεδίου για τη δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις, καθώς οι επικεφαλής των θεσμών ήταν αντίθετοι από την πρώτη στιγμή που η πρόταση «έπεσε» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

• ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ
Την παράταση για άλλους δύο μήνες, έως την 31η Δεκεμβρίου 2016, του προγράμματος διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή αποφάσισε το ΔΣ της Επιχείρησης. Παράλληλα, μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 παρατάθηκε η εφαρμογή του Προγράμματος Ευνοϊκής Ρύθμισης Οφειλών της ΕΥΔΑΠ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα