arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: « ΔΑΝΕΙΑ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, επίκαιρη εκδήλωση, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, με θέμα: « Δάνεια – Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις».
Τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν στη διάρκεια της εκδήλωσης:
1. Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών
2. Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού.
3. «Κόκκινα» Δάνεια
4. Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
5. Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια
6. Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια – Νόμος Σταθάκη
7. Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος
8. Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Δύο Κυριακές θα μπορούν, προαιρετικά, να είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου για το πλαστικό χρήμα και τα αδήλωτα εισοδήματα που κατατέθηκε αργά το βράδυ στη Βουλή. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 116, η σχετική απόφαση είναι αρμοδιότητα του οικείου περιφερειάρχη, ενώ αυξάνονται σε 30, από 20 που προβλέπει σήμερα ο νόμος, οι ημέρες των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016 ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Το δώρο Χριστουγέννων, όπως και το δώρο Πάσχα και το επίδομα αδείας, κατοχυρώθηκαν περαιτέρω με την Εθνική Γενική ΣΣΕ του έτους 2010 (άρθρο 1) για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου σε όλη την ελληνική επικράτεια. Οι διατάξεις του θεσμικού πλαισίου για τα δώρα εορτών είναι δημοσίας τάξεως, με συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία, καθώς και η παραίτηση του εργαζόμενου από την αξίωση καταβολής τους.
Ποιοι εργαζόμενοι το δικαιούνται Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται Δώρα Εορτών.
Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες εδώ.

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2017
Αφορολόγητο με τη χρήση πλαστικού χρήματος και τις διαδικασίες για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που κατατέθηκε στη Βουλή. Μεταξύ άλλων καθιστά υποχρεωτική τη χρήση καρτών για όλες τις συναλλαγές που η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ, ενώ συνδέει το αφορολόγητο ποσό με συγκεκριμένο ύψος δαπανών που θα πρέπει να κάνει ο κάθε φορολογούμενος με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, ανάλογα με το εισόδημα του.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ FAST TRACK
Η δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας σε επιχειρηματίες που πτωχεύουν λόγω πραγματικής αδυναμίας, το φρένο σε δόλιες πτωχεύσεις με συνοπτικές διαδικασίες αλλά και η επιτάχυνση των διαδικασιών με παράλληλη ενίσχυση της εξυγιαντικής λειτουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων είναι οι βασικότερες αλλαγές που φέρνει ο νέος πτωχευτικός κώδικας. Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα δεύτερης ευκαιρίας σε όσους επιχειρηματίες πτωχεύουν λόγω πραγματικής αδυναμίας εξυπηρέτησης των ληξιπρόθεσμων χρεών τους.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα