arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

• ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΈΝΤΑΞΗ ΣΗΜΕΡΑ»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η ΟΕΒΕΑ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας) συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, με θέμα: «Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και η Εργασιακή Ένταξη Σήμερα».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναλυθούν και θα εξηγηθούν σημαντικά θέματα που αφορούν στον τομέα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και θα δοθεί έμφαση:
– Στην κατανόηση του νέου νόμου της κοινωνικής και αλληλέγγυας Οικονομίας και τις ευκαιρίες στον νέο αναπτυξιακό νόμο
– Στην εύρυθμη λειτουργία των Κοιν.Σ.Επ., με στόχο την κερδοφορία και την επένδυση στην απασχόληση
– Στις ευκαιρίες για ανάπτυξη εργασιών των Κοιν.Σ.Επ. με στόχο την εργασιακή ένταξη των μελών τους
Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

• ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τηρώντας τη δέσμευσή της απέναντι στους Πελοποννήσιους πολίτες για ανάληψη πρωτοβουλιών σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία, ανεξαρτήτως αν έχει ή όχι την αρμοδιότητα, διοργάνωσε, με πρωτοβουλία του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας ενημερωτική εκδήλωση για τα κόκκινα δάνεια.
Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενημέρωση των πολιτών σε ένα θέμα που πλήττει όχι μόνο τον οικονομικό, αλλά και τον κοινωνικό ιστό της Πελοποννήσου και της χώρας, θα επαναληφθεί σε όλες τις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε συνεργασία με το εκάστοτε Επιμελητήριο.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση που διοργανώθηκε από τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στης Περιφέρειας Πελοποννήσου, δικηγόρο κ. Γεώργιο Μπουλούκο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας, συμμετείχαν εκπρόσωποι της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και εξειδικευμένοι νομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για όλες τις πτυχές του θέματος των κόκκινων δανείων.
Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες εδώ.

• ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Αύξηση κατά 1,032 δισ. ευρώ σημείωσαν τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το Δημόσιο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα Σεπτέμβριο. Αν υπολογιστούν και οι μη φορολογικές οφειλές, η αύξηση ανέρχεται σε 1,398 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Ειδικότερα, το σύνολο των νέων (από 1.1.2016) ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Οκτώβριο ανήλθε σε 11,738 δισ. ευρώ έναντι 10,340 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο. Συνολικά οι νέες και οι παλαιές ( ως 31.12.2015) ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν τον Οκτώβριο στα 93,935 δισ. ευρώ.

• ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ 300 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ
Κονδύλια που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 σε συγχρηματοδοτούμενες δράσεις που αφορούν τον τουρισμό και περιλαμβάνουν την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας και έργα υποδομών σε δήμους και σε δημόσιους φορείς ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.
Σύμφωνα με την υπουργό, από το σύνολο του ποσού τα 120 εκατ. ευρώ αφορούν τον προϋπολογισμό ενίσχυσης της δημιουργίας νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων που σχεδιάζεται να προκηρυχθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Μαζί με το πρόγραμμα ενίσχυσης υφιστάμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων –που βρίσκονται σε διαδικασία αξιολόγησης οι υποβληθείσες προτάσεις– οι καθαρές κρατικές ενισχύσεις για τα δύο αυτά προγράμματα ανέρχονται σε 210 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο εκτιμά ότι οι παραπάνω ενισχύσεις θα κινητοποιήσουν ιδιωτικές επενδύσεις ύψους περίπου μισού δισ. ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα