arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: « ΔΑΝΕΙΑ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, επίκαιρη εκδήλωση, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, με θέμα: « Δάνεια – Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις».
Τα θέματα τα οποία θα αναπτυχθούν στη διάρκεια της εκδήλωσης:
1. Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών
2. Αναδιάρθρωση και ρύθμιση δανείων με σκοπό τη μείωση του τραπεζικού κόστους δανεισμού.
3. «Κόκκινα» Δάνεια
4. Προστασία επιχειρήσεων από τις Τράπεζες
5. Απεγκλωβισμός από τις Τράπεζες με βιώσιμες λύσεις και επιτόκια
6. Νόμος Κατσέλη – Νόμος Δένδια – Νόμος Σταθάκη
7. Κώδικας Δεοντολογίας Τράπεζας της Ελλάδος
8. Χρηματοδότηση & αυτοχρηματοδότηση επιχειρήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ 23,1% ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
Στο 23,1% διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας, έναντι 24,7% το Σεπτέμβριο του 2015 και 23,3% τον Αύγουστο του 2016. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το σύνολο των απασχολουμένων διαμορφώθηκε σε 3,690 εκατ. άτομα, ενώ ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1,111 εκατ. άτομα. Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός αρίθμησε σε 3,237 εκατ. άτομα.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ (ΜΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ)
Σε περίπτωση θανάτου φορολογούμενου που ασκούσε ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα – με υφιστάμενα αποθέματα και Φ.Η.Μ. (ταμειακή μηχανή κ.λπ.) κατά την ημερομηνία θανάτου – όταν δεν υπάρχει βούληση από τους κληρονόμους για τη συνέχιση αυτής (κληρονομική διαδοχή), τότε πρέπει να ακολουθηθεί μια σειρά από διαδικασίες έτσι ώστε να μη βρεθούν αντιμέτωποι οι κληρονόμοι με δυσάρεστες συνέπειες και πρόστιμα. Δυστυχώς, οι κληρονόμοι μετά το θάνατο του συγγενικού τους προσώπου έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τον πόνο της απώλειας και τη γραφειοκρατία του φορολογικού μας συστήματος.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
Αυξημένη παρουσία από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες, κατά την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ζήτησε με την εγκύκλιο 127.711./2.12.2016 η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Επί της βάσης των 586,08 ευρώ θα υπολογίζεται το ποσοστό εισφοράς των μισθωτών με πλήρη απασχόληση, ακόμη και αν είναι κάτω των 25 ετών και αμείβονται με τον «υποκατώτατο» μισθό των 510,95 ευρώ. Αυτό προβλέπει διάταξη του νομοσχεδίου που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας. Για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που απασχολούνται παράλληλα ως μισθωτοί με καθεστώς μερικής απασχόλησης, η μηνιαία ελάχιστη βάση υπολογισμού 586,08€ θα διαμορφώνεται αφού αφαιρεθούν οι αποδοχές της μερικής απασχόλησης. Επίσης, καθιερώνεται η μερική μηνιαία καταβολή και ο μεταγενέστερος συμψηφισμός των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, στις περιπτώσεις αδυναμίας προσδιορισμού του εισοδήματος επί του οποίου θα πρέπει να υπολογίζονται οι εισφορές.

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 26 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό – Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, λόγω εορτών.
Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα