arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Στα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας προσφέρεται έκπτωση 20%
Συμμέτοχη Εκπαιδευτών στις εξετάσεις αξιολόγησης εκπαιδευτικής επάρκειας υποψήφιων Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ, κατάλληλο για όσους δεν διαθέτουν την απαιτούμενη διδακτική εμπειρία (150 ώρες).
Το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων και πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου και με την επιστημονική υποστήριξη της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων www.adulteduc.gr και, διοργανώνει: «Σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων».
Εδώ και στην ιστοσελίδα του των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου www.katartisi.gr μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής.

ΚΥΡΙΑΡΧΗ Η ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2016
Η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία κάλυψαν σχεδόν το 55% των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του 2016, σύμφωνα τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη. Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ο περασμένος Δεκέμβριος έκλεισε με επικράτηση των προσλήψεων έναντι των απολύσεων, κατά 11.132 θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα το ισοζύγιο να κλείσει θετικό για το 2016, με 136.260 νέες θέσεις εργασίας.

Δ.Ε.Η.: POS ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Σχετικά με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι σε όλα τα καταστήματα της έχουν εγκατασταθεί συσκευές POS μέσω των οποίων οι πελάτες της μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους με κάρτες (χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες) των τραπεζών Alpha Bank, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς.
Όλες οι πληροφορίες εδώ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ
Παρατείνεται έως τις 7.2.2017, από 22.1.2017 που ισχύει σήμερα, η προθεσμία υπαγωγής κατηγοριών φορολογουμένων στη ρύθμιση περί οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών μέσω της υποβολής των προβλεπομένων δηλώσεων, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

ΟΟΣΑ : ΣΤΟ 52,4% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πολύ χαμηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, μόλις στο 52,4% παραμένει στη χώρα μας το ποσοστό απασχόλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το τρίτο τρίμηνο του 2016. Σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του ίδιου έτους σημειώθηκε οριακή αύξηση, καθώς η απασχόληση βρισκόταν στο 52,1%, ενώ στο τρίτο τρίμηνο του 2015 άγγιζε το 51,1%. Στην Ευρωζώνη, το αντίστοιχο ποσοστό αυξήθηκε στο τρίτο τρίμηνο του 2016 στο 65,5%, από 65,3% στο δεύτερο τρίμηνο και από 64,6% το τρίτο τρίμηνο του 2015.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΑ 52 ΓΙΑ 500.000 ΓΟΝΕΙΣ
Σύνταξη με όρια ηλικίας τεσσάρων ταχυτήτων που ξεκινούν από τα 52 και τα 55 κλειδώνουν οι γονείς με ανήλικα τέκνα ή με τρία παιδιά που έχουν έναρξη ασφάλισης πριν από το 1993 σε ΙΚΑ, Δημόσιο και Ειδικά Ταμεία (ΔΕΚΟ, τραπεζών, Τύπου κ.λπ.).
Ανάλογα με το Ταμείο που έχουν ασφαλιστεί, οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης διαφέρουν ως προς τον απαιτούμενο χρόνο, την ηλικία που συμπληρώνουν πριν ή μετά τις 19/8/2015 και το έτος που είχαν ανήλικο τέκνο ή απέκτησαν παιδί.
Εδώ όλες οι πληροφορίες.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα