arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Σύλλογοι και επαγγελματικοί φορείς της Αρκαδίας συνδιοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο για το Ασφαλιστικό
Με σκοπό την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση των επαγγελματιών και πολιτών σε θέματα που άπτονται του Νέου Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, τo Επιμελητήριο Αρκαδίας ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών & Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας, το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλεως και ο Εμπoροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης, συνδιοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα:
«Εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού Συστήματος. Αποφάσεις & Εγκύκλιοι εφαρμογής»
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στις 4.30 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.
Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι: κ.Παλαιολόγος Λιάζος, Φοροτεχνικός Α΄τάξεως και Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε εργασιακά και φορολογικά θέματα.
Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες και η θεματολογία εδώ.

ΣΕΒ: ΕΝΑ ΑΕΠ ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
Σε 856 δισ. ευρώ αποτιμάται η καθαρή -μετά την αφαίρεση των δανείων- περιουσία των Ελλήνων, έναντι 1.023 δισ.ευρώ λίγο πριν το ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης χρέους το 2009, και 683 δισ. ευρώ λίγο πριν η χώρα γίνει μέλος της Ευρωζώνης στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με τα στοιχεία της Credit Suisse (CS) που αναφέρονται στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο του ΣΕΒ. Σε οικονομικούς όρους, οι Έλληνες έχασαν σχεδόν ένα ΑΕΠ από την αξία των ιδιωτικών τους περιουσιών.

ΌΛΑ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΟΙ Δ.Ο.Υ.
Με την απόφαση της Γ.Γ.Δ.Ε. ορίζονται τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις που εκδίδουν οι Δ.Ο.Υ.
Η απόφαση εκδόθηκε λόγω της ανάγκης επικαιροποίησης των πιστοποιητικών και των βεβαιώσεων που εκδίδουν οι Δ.Ο.Υ., λόγω μεταβολών της νομοθεσίας ή της ηλεκτρονικοποίησης των συναλλαγών και των διαδικασιών ή της κατάργησης ή καθιέρωσης νέων πιστοποιητικών και βεβαιώσεων με μεταγενέστερες διατάξεις, όπως αναφέρεται στην απόφαση.
Η απόφαση του 2013 με το ίδιο θέμα, καταργείται,
Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες εδώ.

ΟΥΡΑΓΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ
Χαμηλά στην κατάταξη των χωρών με βάση τον νέο δείκτη δίκαιης ανάπτυξης (Inclusive Development Index, IDI), που καταρτίζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Φόρουμ. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 29η και τελευταία θέση μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών, ενώ ο δείκτης δίκαιης ανάπτυξης μειώθηκε κατά 7,87% την πενταετία από το 2011 έως το 2015. Στην πρώτη θέση μεταξύ των αναπτυγμένων οικονομιών βρίσκεται η Νορβηγία, ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο και την Ελβετία, ενώ στην 28η θέση είναι η Πορτογαλία και στην 27η η Ιταλία.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα