Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 17/02/2017 / ΩΡΑ: 10:08 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

ΟΙ 12 ΚΛΑΔΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ POS ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ
Μέχρι το τέλος Ιουνίου γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κομμωτήρια, εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ κ.λπ. θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει τερματικά POS για να εξυπηρετούν πληρωμές με πλαστικό χρήμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής». Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση και αφορά 200.000 επαγγελματίες που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου φοροδιαφυγής.
Πατήστε εδώ για να δείτε τους κλάδους.

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑ 9% Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Σημαντική αύξηση της τάξης του 9% εμφάνισε η επιβατική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τον Ιανουάριο του 2017. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΥΠΑ, τον πρώτο μήνα του 2017 διακινήθηκαν συνολικά (εσωτερικό-εξωτερικό) 1,92 εκατ. επιβάτες, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 είχαν διακινηθεί 1,76 εκατ. επιβάτες. Η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση καταγράφηκε στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων και Ρόδου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την προμήθεια και εγκατάσταση δυο (2) αυτόματων μηχανημάτων πώλησης σνακ και ροφημάτων για τις ανάγκες της Σχολής, με τιμή εκκίνησης του Μισθώματος 30,00€ ευρώ μηνιαίως (πλέον χαρτοσήμου και λοιπών νόμιμων κρατήσεων) ανά πωλητή και διάρκεια σύμβασης για δύο έτη.
Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το διαγωνισμό.

ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ
Μείωση παρουσίασαν τον Δεκέμβριο του 2016 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα οι οποίες περιορίστηκαν στα 3,310 δισ. ευρώ έναντι 4,162 δισ. ευρώ τον Νοέμβριο. Συνολικά το 2016 διατέθηκαν προς τους φορείς του δημοσίου επιχορηγήσεις και πιστώσεις ύψους 3,066 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων τους, όπως προκύπτει από τα αναλυτικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το σύνολο των πληρωμών από τους φορείς του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ανήλθε το 2016 σε 2,748 δισ. ευρώ.

ΕΣΕΕ: ΜΟΝΟΝ ΤΟ 1/3 ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΝΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Μόνο το 1/3 των εμπόρων ήταν ενήμεροι σχετικά με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να καταβάλλουν, όπως προκύπτει από έρευνα που άρχισε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου του 2017 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα εμπορικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, βάσει του νέου ασφαλιστικού, οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα καλούνται να πληρώσουν το 26,95% του εισοδήματος τους για κύρια ασφάλιση και υγεία. Οι εισφορές φτάνουν το 37,95% όπου προβλέπεται υποχρεωτική επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ κάθε ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα καταβάλλει το 39,3% του εισοδήματος του σε φόρους και εισφορές, ενώ ο μέσος όρος στα κράτη μέλη του Οργανισμού είναι 35,9%.