arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΈΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Σύλλογοι, Επαγγελματικοί και Επιστημονικοί φορείς της Αρκαδίας απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι η συσπείρωση λειτουργεί ως καταλύτης της άμεσης ενημέρωσης
Επαγγελματίες, εργαζόμενοι συνταξιούχοι και πολίτες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του Νέου Ασφαλιστικού Νόμου, στο ενημερωτικό σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν, την Τετάρτη 1 Φεβρουάριου στις 4.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, τo Επιμελητήριο Αρκαδίας, ο Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών & Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Αρκαδίας, το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αρκαδίας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλεως και ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Τρίπολης.
Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά την παρουσίαση.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑ POS
Ειδικές πινακίδες, σε εμφανές σημείο στις βιτρίνες των καταστημάτων τους και κοντά στο ταμείο, θα πρέπει να τοποθετήσουν, βάσει της νέα νομοθεσίας για το πλαστικό χρήμα, οι καταστηματάρχες προκειμένου να ενημερώνονται οι καταναλωτές για το αν αποδέχονται πληρωμές μέσω POS. Διαφορετικά κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ.
Εδώ αναλυτικά όλες οι πληροφορίες.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ 821 ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Συνολικά, 821 επενδυτικά σχέδια χρηματικού ύψους 2,2 δισ. ευρώ έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2017, οπότε και έληξε η ημερομηνία υποβολής προτάσεων επενδυτικών σχεδίων. Το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτικών σχεδίων (41,3%) αιτούνται φορολογικής απαλλαγής, ενώ τα υπόλοιπα αιτούνται επιχορήγησης, leasing ή ενίσχυσης μισθολογικού κόστους. Το 65% των επενδυτικών σχεδίων και το 51,3% του συνολικού ύψους των επενδύσεων αφορούν τη βιομηχανία (κυρίως τον κλάδο της αγροτοδιατροφής) και μικρός αριθμός επενδύσεων τα logistics. Τα επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό αποτελούν το 35% των επενδυτικών σχεδίων και το 48,7% του συνολικού ύψους επενδύσεων.

ΓΓΕ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 787.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ 608 ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ
Πρόστιμα συνολικού ύψους 787.000 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, για 608 παραβάσεις που διαπιστώθηκαν σε σύνολο 6.690 ελέγχων σε επιχειρήσεις, κατά το 2016. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, το ποσοστό παραβατικότητας συνολικά είναι 9,08%.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα