arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το ΤΕΕ Πελοποννήσου διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΗΜΑ)» Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, ώρα έναρξης 17:00.
Αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη)

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
10 + 1 Προτεραιότητες για Μικρό-μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
και Οικογενειακές Επιχειρήσεις
Με γνώμονα τη μεγάλη σημασία της σωστής οργάνωσης και της διοίκησης για τη λειτουργία των επιχειρήσεων του σήμερα, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις «Προτεραιότητες των Μικρών και Μικρομεσαίων Οικογενειακών Επιχειρήσεων » τα οποία έχουν ως στόχο να δώσουν πρακτικές γνώσεις και αποτελεσματικές λύσεις σε όλα τα καθημερινά θέματα, με πρακτικά παραδείγματα, μελέτες περίπτωσης και …. γνωστές δοκιμασμένες συνταγές για επιτυχίες.
Το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου, 5 μ.μ.-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21. Τα επόμενα σεμινάρια, θα διεξάγονται κάθε δεύτερη Δευτέρα από την ημέρα έναρξης.
Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις πληροφορίες για τα σεμινάρια.

ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Απαραίτητη προϋπόθεση για να εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα οι δαπάνες μισθοδοσίας των επιχειρήσεων, είναι να έχουν γίνει με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών. Αυτό προβλέπει απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, η οποία αφορά τη εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας. Διευκρινίζεται ότι ως «ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής» θεωρείται κάθε μέσο πληρωμής, που απαιτεί τη μεσολάβηση ενός τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού δικτύου, όπως π.χ. η μεταφορά χρημάτων μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών («e-banking»), καρτών, το «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», κ.λπ., ενώ η έννοια του «παρόχου υπηρεσιών πληρωμών» ορίζεται με τις διατάξεις της περ. δ’ του άρθρου 62 του ν.4446/2016.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει ανοιχτή – διαδραστική συζήτηση με θέμα: «Η Πολιτική, η Επιστήμη και η Επιχειρηματικότητα, ως όχημα Οικονομικής Ανάπτυξης» τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Εισηγητές θα είναι οι κ.κ: Χρήστος Σταϊκούρας , πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Βουλευτής Φθιώτιδος και Τομεάρχης Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας,
Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Συντονιστής στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων και Ιωάννης Μπουντρούκας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Παπαντωνίου.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα