arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
10 + 1 Προτεραιότητες για Μικρό-μικρές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
και Οικογενειακές Επιχειρήσεις
Με γνώμονα τη μεγάλη σημασία της σωστής οργάνωσης και της διοίκησης για τη λειτουργία των επιχειρήσεων του σήμερα, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις «Προτεραιότητες των Μικρών και Μικρομεσαίων Οικογενειακών Επιχειρήσεων » τα οποία έχουν ως στόχο να δώσουν πρακτικές γνώσεις και αποτελεσματικές λύσεις σε όλα τα καθημερινά θέματα, με πρακτικά παραδείγματα, μελέτες περίπτωσης και …. γνωστές δοκιμασμένες συνταγές για επιτυχίες.
Το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου, 5 μ.μ.-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21. Τα επόμενα σεμινάρια, θα διεξάγονται κάθε δεύτερη Δευτέρα από την ημέρα έναρξης.
Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις πληροφορίες για τα σεμινάρια.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το ΤΕΕ Πελοποννήσου διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΗΜΑ)» Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, ώρα έναρξης 17:00.
Αίθουσα εκδηλώσεων Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει ανοιχτή – διαδραστική συζήτηση με θέμα: «Η Πολιτική, η Επιστήμη και η Επιχειρηματικότητα, ως όχημα Οικονομικής Ανάπτυξης» τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Εισηγητές θα είναι οι κ.κ:
Χρήστος Σταϊκούρας , πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Βουλευτής Φθιώτιδος και Τομεάρχης Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας,
Παναγιώτης Λιαργκόβας, Καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Συντονιστής στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων
Και Ιωάννης Μπουντρούκας Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας
Τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Παπαντωνίου.
Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες.

ΤΟ 13,4% ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ 60% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ
Μέσο φόρο άνω των 9.200 ευρώ πλήρωσαν πέρυσι στην εφορία οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ. Από την επεξεργασία των στατιστικών δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι το 13,4% του συνόλου των φορολογουμένων πληρώνει το 60% του συνολικού φόρου. Συγκεκριμένα, τα φορολογικά βάρη σηκώνουν 513.509 φορολογούμενοι με εισοδήματα από 30.000 ευρώ και πάνω, γεγονός που οφείλεται στην αδυναμία των κυβερνήσεων να κατανείμουν τις φορολογικές υποχρεώσεις. Είναι ενδεικτικό ότι οι φορολογούμενοι με μηνιαίο εισόδημα άνω των 2.500 ευρώ πληρώνουν κατά μέσον όρο φόρο που ξεπερνά τα 9.200 ευρώ ετησίως.

ΕΦΚΑ: ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ
Αναρτήθηκαν ηλεκτρονικά οι εισφορές Μαρτίου 2017 των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την εξόφληση των εισφορών Μαρτίου 2017, ως καταληκτική ημερομηνία καταβολής ορίζεται η Παρασκευή 12 Μαΐου. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα