arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επίδομα στήριξης για τους «εγκλωβισμένους» εργαζομένους
CHA000014

Πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων που υποχρεώνονται να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, θεωρούνται «εγκλωβισμένοι», θα στηριχθούν με την είσπραξη ενός επιδόματος που θα διατηρείται για όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση πλήρους απαξίωσης και εξαθλίωσης. Το μέτρο υπολογίζεται ότι θα αφορά 46.000 εργαζόμενους πανελλαδικά, ενώ το κονδύλι που έχει προβλεφθεί γι’ αυτό τον σκοπό ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ και προέρχεται από το ΕΣΠΑ.

Στην κατηγορία των εγκλωβισμένων εργαζομένων, εντάσσονται όλοι εκείνοι που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται. Επίσης, ανήκουν και εκείνοι που έχουν φτάσει στο σημείο να κινηθούν δικαστικά κατά του εργοδότη τους και να προβούν στο μέτρο της επίσχεσης εργασίας. Και στις δύο περιπτώσεις, οι εργαζόμενοι εγκλωβίζονται σε μια πολύμηνη ταλαιπωρία, αφού δεν εισπράττουν τα δεδουλευμένα τους, ενώ δεν μπορούν να μπουν ούτε στο ταμείο ανεργίας.

AdTech AdΜε τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς την επιχείρηση να επιλέξει ανάμεσα στο «λουκέτο» ή στην επιστροφή στην «κανονικότητα». Μια κανονικότητα όμως που προϋποθέτει την καταβολή των δεδουλευμένων σε μηνιαία βάση, χωρίς εξαιρέσεις για όλους τους εργαζομένους.
Πηγή:dikaiologitika.gr
Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα