arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Δημιουργία Οδηγού Εξαγωγής Τροφίμων στην Ιαπωνία
CHA000015

Σας ενημερώνουμε ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.japan-greece-business.gr/trofima έχει δημιουργηθεί οδηγό εξαγωγής τροφίμων στην ιαπωνική αγορά. Ο οδηγός αποτελεί ενότητα του επιχειρηματικού οδηγού για την Ιαπωνία και είναι προσαρμόσιμος για πρόσβαση και από έξυπνα τηλέφωνα ή ταμπλέτες. Επίσης, έχει αναρτηθεί στο www.agora.mfa.gr .

Περιέχει πρακτικές πληροφορίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο εξαγωγέας καθώς και τρόπους προσέγγισης της αγοράς όπου αναφέρεται το εκτιμώμενο κόστος κάθε επιλογής.

Οι ελληνικές εξαγωγές τροφίμων και ποτών προς την Ιαπωνία σημείωσαν αύξηση κατά 13,2% το 2016 έναντι του 2015, φθάνοντας σε αξία τα 19,1 εκ.€ σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οκτώ από τις δέκα πρώτες κατηγορίες σημειώνουν αύξηση. Κυριώτερες κατηγορίες είναι τα παρασκευασμένα λαχανικά και φρούτα, το ελαιόλαδο και τα παρασκευάσματα δημητριακών. Συνημμένα σας στέλνουμε τον πίνακα εξαγωγών τροφίμων για την περίοδο 2013-2016.

Σημειώνεται ότι με βάση την ιαπωνική στατιστική υπηρεσία το ύψος εξαγωγών μας ήταν 22,4εκ.€, με τις κυριότερες αποκκλίσεις να παρατηρούνται στα παρασκευάσματα λαχανικών και το ελαιόλαδο, όπου η ιαπωνική πλευρά.

 

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα