arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΑΥΞΗΣΗ ΑΕΠ ΚΑΤΑ 0,4% ΤΟ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟ 2017
Σε επί τα βελτίω σημαντική αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ προχώρησε η ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα στο α’ τρίμηνο εφέτος να καταγράφεται ανάπτυξη 0,4% έναντι πτώσης του ΑΕΠ κατά 0,5% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση. Με βάση επίσης τα προσωρινά στοιχεία, το α’ τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το δ’ τρίμηνο 2016 καταγράφεται άνοδος του ΑΕΠ κατά 0,4% έναντι μείωσης κατά 0,1% στην πρώτη εκτίμηση στις 15 Μαΐου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Δεύτερα 19 Ιουνίου το επόμενο σεμινάριο
Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network, για τα διαδραστικά σεμινάρια, «Marketing και Εξωστρέφεια» με έμφαση στις Προτεραιότητες των Μικρών και Μικρομεσαίων Οικογενειακών Επιχειρήσεων έτυχε μεγάλης αποδοχής από τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και τις δύο σειρές σεμιναρίων.
Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 5 μ.μ.-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21.
Εδώ όλες οι πληροφορίες.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΤΙ «ΛΟΥΚΕΤΟΥ» ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΣΕ 11 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Πρόστιμα αντί για «λουκέτα» θα επιβληθούν σε έντεκα κατηγορίες επαγγελμάτων με αφορμή την μη έκδοση αποδείξεων, σύμφωνα με την απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών κ. Παπανάτσιου. Στην απόφαση διευκρινίζεται επίσης ότι χρηματικές κυρώσεις αντί της αναστολής λειτουργίας του καταστήματος θα επιβάλλονται ακόμη και στις περιπτώσεις φορολογικών παραβάσεων που αφορούν σε οικονομικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε χώρο διάφορο της σταθερής ή μόνιμης δηλωθείσας εγκατάστασης του υπόχρεου ή ασκούνται με κάθε είδους τροχοφόρα, πλωτά ή λοιπά μέσα, μεταφορικά ή μη, ή άλλα εν γένει μέσα άσκησης δραστηριότητας, καθώς και σε περιπτώσεις υπόχρεων για τις οποίες οι κατά τα παραπάνω διαπιστώσεις λαμβάνουν χώρα κατά τους ελέγχους που πραγματοποιούνται σε υπαίθριες ή μη εκθέσεις, αγορές, εμποροπανηγύρεις και λαϊκές αγορές.

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΑ 4,96 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Μείωση κατά 117 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του κράτους και των δημοσίων φορέων προς τον ιδιωτικό τομέα τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα υποχώρησαν στα 3,908 δισ. ευρώ, ενώ οι εκκρεμμείς επιστροφές φόρων στα 1,051 δισ. ευρώ. Οι συνολικές οφειλές δηλαδή διαμορφώθηκαν στα 4,959 δισ. ευρώ έναντι 5,076 δισ. τον Μάρτιο. Πρωταθλητές στα χρέη παραμένουν τα Ταμεία.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
Ανασφάλεια και πονοκέφαλο εξακολουθεί να προκαλεί σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρηματίες αλλά και λογιστές η κωλυσιεργία του υπουργείου Εργασίας στην έκδοση διευκρινιστικών εγκυκλίων για έναν ασφαλιστικό νόμο, τον 4387/2016, που ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο και ήδη, ξεκίνησε και το… ξήλωμά του (νόμος 4472/2017).
Στον αέρα βρίσκονται για παράδειγμα, χιλιάδες επαγγελματίες, μισθωτοί ή ακόμη και άνεργοι που κάποια στιγμή από το 2015 και μετά έλαβαν αμοιβή με απόδειξη δαπανών (τίτλο κτήσης). Κανείς στα φοροτεχνικά γραφεία δεν γνωρίζει επίσης, τι θα ισχύσει για τις αμοιβές διαχειριστών ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων ή εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, παρότι διανύουμε ήδη τον έκτο μήνα του έτους.
Εδώ όλες οι πληροφορίες.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα