arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Δεύτερα 19 Ιουνίου το επόμενο σεμινάριο
Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network, για τα διαδραστικά σεμινάρια, «Marketing και Εξωστρέφεια» με έμφαση στις Προτεραιότητες των Μικρών και Μικρομεσαίων Οικογενειακών Επιχειρήσεων έτυχε μεγάλης αποδοχής από τα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και τις δύο σειρές σεμιναρίων.
Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 5 μ.μ.-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου & Πανός 21.
Πατήστε εδώ για να βρείτε την αίτηση συμμετοχής καθώς και περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 22,5% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΟ
Στο 22,5% καταγράφηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Μάρτιο από 22,9% τον Φεβρουάριο και έναντι 23,8% τον Μάρτιο του 2016. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.068.469 άτομα, ενώ παραμένει το πρόβλημα της αύξησης της ανεργίας, λόγω απολύσεων, σε άτομα που προσεγγίζουν την ηλικία συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 74.515 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2016 (μείωση 6,5%) και κατά 19.400 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2017 (μείωση 1,8%). Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.682.416 άτομα και οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 31.154 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2016 (αύξηση 0,9%) και κατά 11.439 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2017 (αύξηση 0,3%).

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Ξεκινούν τον Αύγουστο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων. Η διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων, η οποία βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή, θα εφαρμοστεί πλήρως έως το τέλος του Αυγούστου και θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Στη νέα διαδικασία θα πρέπει εντός 15 ημερών απ’ την κατάσχεση να δρομολογείται ο πλειστηριασμός και μόλις 5 ημέρες μετά απ’ αυτόν θα πρέπει με κάθε τυπικότητα να αποδίδεται το περιουσιακό στοιχείο στον υπερθεματιστή. Αυτό στην περίπτωση που πρόκειται για κινητό περιουσιακό στοιχείο. Εάν πάλι πρόκειται για ακίνητο τότε η προθεσμία αυξάνεται στις 12 ημέρες.
Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το άρθρο.

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: 60% ΕΚΠΤΩΣΗ ΚΑΙ 80 ΔΟΣΕΙΣ
Σε 80 από 60 που είναι σήμερα αυξάνονται οι δόσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, έκπτωση έως 60% στο ειδικό πρόστιμο, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον που κατατέθηκε στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής. Τα πρόστιμα θα καταβάλλονται σε 30 ισόποσες μηνιαίες δόσεις ενώ τα πρόστιμα διατήρησης σε 12 μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη μέσα στον επόμενο μήνα από τη βεβαίωση του προστίμου στην αρμόδια οικονομική υπηρεσία. Και στον νέο νόμο, παραμένει ως «κόκκινη γραμμή» η ημερομηνία –ορόσημο για οποιαδήποτε τακτοποίηση αυθαιρέτου που είναι η 28 Ιουλίου του 2011.

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ, ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ
Μείωση 14,3% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Απρίλιο εφέτος, καθώς αυξήθηκαν οι εξαγωγές και μειώθηκαν οι εισαγωγές. Στο τέλος του α’ τετραμήνου, το εμπορικό έλλειμμα καταγράφει άνοδο 27% όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα