arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Οι ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων
ximeio

Με την απόφαση Γ5(α)οικ. 48650/30.6.2017 του Υπουργού Υγείας εκδίδεται ο κατάλογος ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης ΜΗΣΥΦΑ, που θα ισχύσουν σε όλη την Επικράτεια. H ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ. δεν είναι υποχρεωτική για τα κατά το νόμο δικαιούμενα πρόσωπα διάθεσης των φαρμάκων αυτών.

Στις ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης έχει συμπεριληφθεί και ο αναλογούν ΦΠΑ.

Στις περιοχές που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, οι ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης διαμορφώνονται ανάλογα μειωμένες για συντελεστή 6% και για συντελεστή 13%.

Ο Κατάλογος ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας και ισχύει από την ανάρτησή του.

Οι Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) και Παραγωγής φαρμάκων υποχρεούνται για όλα τα προϊόντα ΜΗΣΥΦΑ που παράγονται μετά την ανάρτηση του Καταλόγου Ενδεικτικών Τιμών Λιανικής Πώλησης, να αναγράφουν πάνω στην συσκευασία του ανωτέρω φαρμακευτικού προϊόντος την φράση «Ενδεικτική Τιμή Λιανικής Πώλησης» συνοδευόμενη από την τιμή που προκύπτει από τον αναρτημένο κατάλογο του άρθρου 3.

Η αναγραφόμενη ως «λιανική τιμή» στις συσκευασίες προϊόντων ΜΗΣΥΦΑ που έχουν ήδη παραχθεί, ισχύει ως «ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης» κατά την έννοια του άρθρου 86 του ν.4472/2017 (Α’74).

Δείτε τον κατάλογο ή εδώ.

Πηγή: taxheaven.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα