arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΝΩΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΖΙΡΟΥ ΣΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
Με την ευκαιρία της διενέργειας των θερινών εκπτώσεων, η ΕΣΕΕ με επιστολή της στις Εμπορικές Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αυτών.
Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις του παρόντος έτους θα αρχίσουν τη Δευτέρα, 10 Ιουλίου και θα λήξουν την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017.
Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΗΝ 17Η ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παρατείνεται ως τις 17 Ιουλίου 2017 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 των φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων. Η αρχική προθεσμία έληγε σήμερα. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΑΠΟΒΑΣΗ ΚΙΝΕΖΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ταχύτατα ανερχόμενο προορισμό αποτελεί τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα για τους Κινέζους τουρίστες, οι οποίοι φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τους 170.000, καταγράφοντας αύξηση 10%-15% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με αναφορές τουριστικών γραφείων από Πεκίνο και Σαγκάη καταγράφεται αυξημένο ενδιαφέρον -σε σχέση με το 2016- για προορισμούς όπως Σαντορίνη, Μύκονος, Αθήνα και Χανιά. Μέσα στην επόμενη τριετία ή πενταετία οι τουρίστες από τη Χώρα του Κόκκινου Δράκου στην Ελλάδα θα αγγίξουν το 1-1,5 εκατομμύριο.

ΕΤΕπ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Το 2017 εντείνεται η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε προγράμματα όπως ο απευθείας δανεισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι επενδύσεις σε κρίσιμες υποδομές, η στήριξη των δήμων και νέες σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας. Συνολικά, οι εκταμιεύσεις γι’ αυτήν τη χρονιά αναμένεται να ξεπεράσουν το 1,8 δισ. ευρώ. Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα, με στόχο την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΤΙΣ «ΕΞΥΠΝΕΣ» ΣΥΣΚΕΥΕΣ
Ο συνολικός αριθμός δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού με στόχο «έξυπνες» συσκευές έχει ξεπεράσει τις 7.000, με περισσότερα από τα μισά δείγματα να κάνουν την εμφάνισή τους το 2017 σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky Lab. Με περισσότερες από 6 δισεκατομμύρια «έξυπνες» συσκευές να χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι άνθρωποι κινδυνεύουν ολοένα και περισσότερο από το κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει τη συνδεδεμένη ζωή τους.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα