arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΦΟΡΙΑ: 730 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ
Mπαράζ κατασχέσεων από την Εφορία για ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς σε ημερήσια βάση, οι ΔΟΥ πραγματοποιούν 730 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών. Ο αριθμός των κατασχέσεων αντιστοιχεί στο 57,42% των φορολογουμένων με οφειλές άνω των 500 ευρώ, οπότε συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή των αναγκαστικών μέτρων. Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών ελπίζει να εισπράξει έως 5 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους, ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων χρεών αναμένεται να κινηθεί στο 1 δισ. ευρώ το μήνα.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Μια συνεχή μάχη με τον χρόνο και τις αστοχίες, με άμεσες αρνητικές συνέπειες στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, δίνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ με στόχο τη βελτίωση των εσόδων του υπερταμείου μέσω της είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, κυρίως των μη μισθωτών.
Ετσι, κι ενώ χιλιάδες ασφαλισμένοι – ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιτηδευματίες παραμένουν στον αέρα, καθώς δεν γνωρίζουν ακόμη το ύψος των εισφορών τους για το πρώτο 5μηνο του 2017, ή καλούνται ακόμη να πληρώσουν λανθασμένα «ραβασάκια», στο υπουργείο Εργασίας και στο Ταμείο «τρέχουν» να προλάβουν άκρως δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα που περιλαμβάνονται στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης έναντι των πιστωτών.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

”ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΑΝ” 3,7 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ
Εισοδήματα ύψους 3,7 δισ. ευρώ έχουν αποκαλύψει οικειοθελώς χιλιάδες φορολογούμενοι στο πλαίσιο του μέτρου που έχει εξαγγείλει το ΥΠΟΙΚ για τα αδήλωτα εισοδήματα. Τα δεδομένα δείχνουν ότι στην πλειοψηφία τους όσοι έχουν προσέλθει οικειοθελώς στις εφορίες δηλώνουν από 100 ως 300 χιλιάδες ευρώ. Τα οφέλη θα είναι σημαντικά και είναι ενδεικτικό ότι από την εκκαθάριση του περίπου 80% των φακέλων που αφορούν στα 3,7 δις ευρώ, έχουν βεβαιωθεί 316 εκατ. ευρώ κι έχουν εισπραχθεί περίπου 200 εκατ. ευρώ.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: ΣΤΟ 21,7% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ
Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο του 2017 ανήλθε στο 21,7% έναντι 23,6%, τον Απρίλιο του 2016 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 22,0% τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Έτσι, το σύνολο των απασχολουμένων, κατά τον Απρίλιο του 2017, εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.749.975 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.040.909 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.228.062 άτομα.

ΤΕΛΗ 2017 ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η υπογραφή των συμβάσεων για την ανάθεση σε ιδιώτες μελετητές της τέταρτης και τελευταίας φάσης κτηματογράφησης, που αντιστοιχεί στο 46,3% των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στη χώρα. Παράλληλα, μέσα στην επόμενη διετία θα ολοκληρωθεί και η κτηματογράφηση του 25% της χώρας που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη. Σύμφωνα με στοιχεία της «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση» (ΕΚΧΑ), το σύνολο των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων στη χώρα εκτιμάται σε 39 εκατομμύρια. Σήμερα το Κτηματολόγιο έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί περίπου σε 10.000 τ.χλμ. (7,6% της έκτασης της χώρας), καλύπτοντας 10,3 εκατ. δικαιώματα (26,4%). Υπό κτηματογράφηση σε διάφορες φάσεις (όπως θα δούμε αναλυτικά στη συνέχεια) βρίσκονται περίπου 32.000 τ.χλμ. (24,3%) που αντιστοιχούν σε 9,9 εκατ. δικαιώματα (25,3%). Τέλος, η τέταρτη φάση κτηματογράφησης, για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία, αφορά 88.200 τ.χλμ. (66,9% της χώρας) και 18,1 εκατ. δικαιώματα (46,3%).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα