arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
Το «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΙΝ.ΚΑ.Δ.Τ.» με διακριτικό τίτλο «ΛΥΣΗ» διενεργεί δύο διαγωνισμούς για τη δημιουργία λογοτύπου και ιστοσελίδας.
Εδώ υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τους διαγωνισμούς.
Η κατάθεση των προσφορών ολοκληρώνεται τη ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 και ώρα 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, οδός 25ης Μαρτίου και Πανός 21, σε κλειστό φάκελο.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο του φορέα Διαμεσολαβητών όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα τηλέφωνα 2710227141 (εσωτ.6)

ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΣΑ
Σε χαμηλά επίπεδα εξακολουθούν να κυμαίνονται οι συναλλαγές με κάρτα στην Ελλάδα σε σημεία πώλησης, όπως τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ, όπου συνήθως οι δαπάνες των καταναλωτών αφορούν σε μικροποσά. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Intale, μόλις το 2,5% των συναλλαγών σε περίπτερα και μίνι μάρκετ στη χώρα μας γίνεται με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Από την έρευνα, που διενεργήθηκε τον Ιούνιο του 2017, προκύπτει μια συνολική απροθυμία των Ελλήνων στη χρήση του «πλαστικού χρήματος» για μικροποσά, καθώς, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, αν και στη χώρα μας καταγράφεται τα τελευταία χρόνια μια εντυπωσιακή αύξηση στην χρήση του λεγόμενου πλαστικού χρήματος, το ποσοστό των Ελλήνων που επιλέγουν τις κάρτες για μικροποσά παραμένει επί της ουσίας ασήμαντο.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΣΩ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ
Μία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αναμενόταν εδώ και καιρό από την επιχειρηματική κοινότητα και καθορίζει τα «Κριτήρια χαρακτηρισμού δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας των επιχειρήσεων» δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 2351/ 11.07.2017).
Η ΚΥΑ αυτή αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό θεσμικό εργαλείο για την στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων μέσω της φοροαπαλλαγής που παρέχεται για δαπάνες ερευνητικού εξοπλισμού και επιστημονικών οργάνων.
Ενισχύει επίσης το νομικό πλαίσιο υλοποίησης όλων των έργων κρατικών ενισχύσεων και υποδομών στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας.
Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΤτΕ: ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 434 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ
Πρωτογενές έλλειμμα 434 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 2,75 δισ. ευρώ εμφάνισε ο κρατικός προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση ανήλθε στα 890 εκατ. ευρώ έναντι 526 εκατ. ευρώ πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την μείωση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού σε 20,335 δισ. ευρώ, από 20,690 δισ. ευρώ πέρυσι.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Netwok, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εξωστρέφειας των Αρκαδικών Προιόντων, θα συμμετάσχει με περίπτερο στο 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προιόντων, Τουρισμού και Κρουαζιέρας που θα πραγματοποιηθεί 5-8 Αυγούστου στο Κατάκολο.
To Επιμελητήριο Αρκαδίας προσκαλεί όλες τις επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα να αποστείλουν δωρεάν – μέχρι δύο – προϊόντα και ενημερωτικό υλικό της επιχείρησής σας για να την προβολή τους από το περίπτερο του Επιμελητηρίου.
Σημειώνεται ότι πρέπει να είναι τοπικά τα προϊόντα Αρκαδίας και μόνο.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποστείλουν τα προϊόντα και το ενημερωτικό υλικό έως την Τρίτη 1 Αυγούστου, στις 2 μ.μ. στο Επιμελητήριο Αρκαδίας 25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη.
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση εδώ.

Σας ενημερώνουμε ότι τον Αύγουστο δεν θα κυκλοφορεί το Οικονομικό –Επιχειρηματικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα