ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. O θεσμός συνεχίζεται φέτος στην Αργολίδα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 31/08/2017 / ΩΡΑ: 09:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: TOP NEWS, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO, ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Η αναγγελία της Έκθεσης « ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2017»,  που θα φιλοξενηθεί φέτος στην Αργολίδα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Τη Συνέντευξη τύπου, στην οποία παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας,  κ. Φώτης Δαμούλος, ο οποίος παρουσίασε εκτενώς την φυσιογνωμία , το περιεχόμενο, τους στόχους, και τις φιλοδοξίες της Έκθεσης.

«Σε μια περίοδο δύσκολη για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, τα Επιμελητήρια όλης της Πελοποννήσου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώνουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν στην διοργάνωση της Περιφερειακής Έκθεσης με τίτλο «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» που θα γίνει στην Αργολίδα. Η Έκθεση αυτή αποτελεί μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την επιχειρηματικότητα στην Πελοπόννησο και ενισχύει με τον καλύτερο τρόπο το πνεύμα συνεργασίας και σύνταξης δυνάμεων προς όφελος των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης. Έχοντας ως Επιμελητήριο Αργολίδας ιδιαίτερη εμπειρία στη διοργάνωση παραγωγικών εκθέσεων από το 1995, φιλοδοξούμε η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧPO» που θα φιλοξενηθεί στο νομό μας, να αποτελέσει για 5 ημέρες το επίκεντρο της επιχειρηματικής δραστηριότητας ολόκληρης της Πελοποννήσου» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας και κάλεσε τους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου να στηρίξουν αυτή τη καινοτόμο πρωτοβουλία.

Την αισιοδοξία τους ότι η Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» θα αποτελέσει κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός για την επιχειρηματικότητα σε ολόκληρη τη Πελοπόννησο και θα πετύχει την αύξηση του αριθμού των επιχειρηματιών εκθετών αλλά   και των  επισκεπτών  εξέφρασαν  ανεξαιρέτως οι Πρόεδροι των  Επιμελητηρίων Αρκαδίας, κ. Μπουντρούκας Ιωάννης, Λακωνίας, κα. Δερτιλή  Βασιλική  και   Μεσσηνίας, κ. Μανιάτης Δημήτριος.

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» θα  λειτουργήσει από την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 και θα φιλοξενηθεί στο εργοστάσιο  ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ   που βρίσκεται στο 4ο χλμ Άργους Ναυπλίου  στην περιοχή Δαλαμανάρα του Δήμου Άργους Μυκηνών. Ο εκθεσιακός χώρος περιλαμβάνει την χρήση   δύο βιομηχανικών κτιρίων  συνολικού εμβαδού 8500 τ.μ. με ωφέλιμο εκθεσιακό χώρο 5000 τ.μ με  χώρο στάθμευσης  που ανέρχεται στα 40 στρέμματα.

 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» συνδιοργανώνεται από τα επτά Επιμελητήρια της Πελοποννήσου,  στηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Άργους Μυκηνών και τον Δήμο Ναυπλιέων ενώ βρίσκεται υπό την Αιγίδα της Kεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Την αναδοχή της έκθεσης έχει αναλάβει η εταιρεία ALFA EXPO  που διαθέτει πολυετή εμπειρία στην διοργάνωση εκθέσεων, ενώ τη συνολική οργάνωση και διαχείριση της έκθεσης έχει  αναλάβει η Αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Κόστος συμμετοχής: 29 Ευρώ/τ.μ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Αργολίδας στα ακόλουθα στοιχεία:

Δ/νση: Επιμελητήριο Αργολίδας, Άργος, οδός Κορίνθου 23

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2751067216 και 2751067663

Υπεύθυνοι: Δανούσης Μανώλης και Κουλεντιανός Γιάννης

e-mail: epanmke@gmail.com

websites: www.arcci.grwww.peloponnisosexpo.grwww.argolisexhibition.gr

 

 

 

           

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι πρέπει να μεριμνήσετε για την καταβολή του «τέλους διατήρησης μερίδας» της επιχείρησής σας στο Γ.Ε.ΜΗ. εντός της τρέχουσας χρήσης, διότι στο τέλος της χρήσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπουργικής απόφασης 79752/30-12-2014, «τα εν λόγω τέλη αποστέλλονται από την αρμόδια υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του οικείου Επιμελητηρίου στη Φορολογική Διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων»

Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι όλες οι επιχειρήσεις που είναι καταχωρημένες στο ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ (Γ.Ε.ΜΗ.) και δεν είναι κεφαλαιουχικές – και πιο συγκεκριμένα όλες οι Ο.Ε, Ε.Ε, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ και ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – έχουν υποχρέωση υποβολής στο Γ.Ε.ΜΗ. αποδεικτικού κατάθεσης φορολογικής δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υπουργικής Απόφασης 79760/31-12-2014 (ΦΕΚ. 3623, τ.Β΄). Η καταχώρηση γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο, το αργότερο δύο μήνες μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης στον ιστότοπο: https://services.businessportal.gr

Τέλος, ελέγξτε και τις άλλες υποχρεώσεις σας στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, που τυχόν εκκρεμούν.