Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 04/09/2017 / ΩΡΑ: 14:00 / ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΝΕΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθούν στις 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου σε Μεγαλόπολη (8/12), Άστρος (9/12) και Τρίπολη (10-11/12).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Την Τετάρτη 30 Αυγούστου το απόγευμα η Τρίπολη υποδέχτηκε για πρώτη φορά τη νύχτα «Shock Price» δικαιώνοντας την απόφαση των διοργανωτών – φορέων: Δήμου Τρίπολης, Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης, Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας (ΟΕΒΕΑ), Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας, Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας να στηρίξει οργανωτικά και οικονομικά τις μουσικές και πολιτιστικές δράσεις.
«Η οικονομική στήριξη», αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας «προέρχεται από τα μέλη του Επιμελητηρίου. Με τις συνδρομές τους μπορούμε και στηρίζουμε τέτοιες δράσεις και δικαιωθήκαμε αμφότεροι», επισημαίνει ο κ. Μπουντρούκας.

ΑΥΞΗΣΗ 8,1% ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Αύξηση της τάξης του 8,1% κατέγραψε τον Ιούνιο ο κύκλος εργασιών στη βιομηχανία, έναντι μείωσης 10,5% που είχε σημειώσει τον αντίστοιχο μήνα του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ. Στο δωδεκάμηνο Ιουλίου 2016 – Ιουνίου 2017, ο μέσος γενικός δείκτης αυξήθηκε κατά 10,3% έναντι μείωσης 13,1%, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
Ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους, με δυνατότητα έως και 100 δόσεων και απαλλαγή ακόμα και του συνόλου των προσαυξήσεων, έχουν από χθες οφειλέτες, κατ΄ εφαρμογή του νόμου 4483 του υπουργείου Εσωτερικών. Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017. Στη ρύθμιση μπορούν, επίσης, να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου ή έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ
Ο Δήμαρχος Τρίπολης προκηρύσσει Ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό κάτω των ορίων για την «Προμήθεια τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής που χρηματοδοτείται από το ΤΕΒΑ για το έτος 2016-2017», με κριτήριο ανάθεσης της σύμβασης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής.
Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.