arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
business3

CAPITAL CONTROLS: ΑΠΟ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 1.800 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ
Σε ισχύ έχουν τεθεί από την 1η Σεπτεμβρίου, οι διατάξεις για τις αναλήψεις μετρητών στο πλαίσιο των capital controls, που είχαν ανακοινωθεί σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου στις αρχές Αυγούστου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην τελευταία ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, από 1/9/2017 ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ κατ΄ ανώτατο όριο, με μια ή περισσότερες αναλήψεις τον μήνα.
Οι ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα όσα ισχύουν για τα capital controls υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤ: http://www.hba.gr/Media/Details/319

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ: ΣΤΟ 21,5% ΤΟΥ ΑΕΠ Η ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σε 21,5% του ΑΕΠ ανέρχεται η παραοικονομία στην Ελλάδα για το 2017, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται σε δημοσίευσή του το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τα οποία προκύπτουν από μελέτη του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Οικονομικών Ερευνών του πανεπιστημίου του Τούμπιγκεν στη Γερμανία. Μεταξύ των ανεπτυγμένων χωρών που επικαλείται η μελέτη, η οποία διενεργήθηκε τον Φεβρουάριο, η χώρα μας καταλαμβάνει την πρωτιά σε ό,τι αφορά τη «σκιώδη» οικονομία, μπροστά από την Ιταλία -όπου η παραοικονομία ανέρχεται σε 19,2% του ΑΕΠ- και την Ισπανία (17,8%). Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ως σκιώδης οικονομία περιγράφονται οι συναλλαγές επιχειρήσεων και ιδιωτών «εκτός βιβλίων», με μετρητά, προκειμένου να αποφευχθεί η είσπραξη φόρων και δίχως να ακολουθούνται τυποποιημένες επιχειρηματικές πρακτικές.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθούν στις 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου σε Μεγαλόπολη (8/12), Άστρος (9/12) και Τρίπολη (10-11/12).
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Την καταβολή από τον ΟΑΕΔ επιδόματος ανεργίας 360 ευρώ το μήνα προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με νέους όρους και προϋποθέσεις, θα προβλέπει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας, με εκκρεμείς εργασιακές, αλλά και ασφαλιστικές διατάξεις, εν όψει της τρίτης αξιολόγησης.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΑΥΞΗΣΗ 2,6% ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2017, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ
Αύξηση 2,6% παρουσίασε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο του β’ τριμήνου 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β’ τριμήνου 2016 και αύξηση 5,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2017. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο εποχικά διορθωμένος δείκτης κύκλου εργασιών στο χονδρικό εμπόριο του β΄τριμήνου 2017, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄τριμήνου 2017, παρουσίασε μείωση 2,4%.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα