arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
price increase

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας θα πραγματοποιηθούν στις 8, 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου σε Μεγαλόπολη (8/12), Άστρος (9/12) και Τρίπολη (10-11/12). Ενημερωθείτε αναλυτικά για: Ημερομηνίες Εκλογών – Αριθμός Εδρών – Προθεσμία Εξόφλησης Συνδρομών – Υπόδειξη εκπροσώπων – Υποβολή Υποψηφιοτήτων.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟ 2016
Υπερδιπλασιασμό κατά 108,8% παρουσίασε το 2016 ο αριθμός των πληρωμών στη χώρα μας που έγινε με κάρτες, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Η τάση αυτή, που καταγράφεται και επίσημα στα στοιχεία της ΕΚΤ για την προηγούμενη χρονιά, συνεχίζεται και το 2017, μετά τη διασύνδεση του αφορολογήτου με τη χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών και την υποχρεωτική τοποθέτηση τερματικών POS από το σύνολο των εμπόρων και των επαγγελματιών. Ωστόσο, η αξία των συναλλαγών με κάρτες στη χώρα μας ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι μόλις 8,8%, έναντι 14,3% στην Ευρωζώνη και 19,7% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΡΕΑΣ ΜΕ ”ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ” ΦΕΡΝΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Θέματα που αφορούν την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και του κρέατος, ρυθμίζει μεταξύ άλλων σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που κατατέθηκε στη Βουλή, με τον τίτλο «Διακίνηση και εμπορία νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων και άλλες διατάξεις». Με το σχέδιο νόμου καθίσταται υποχρεωτική η επισήμανση προέλευσης του γάλακτος καθώς και του γάλακτος ως συστατικού στα γαλακτοκομικά προϊόντα και ορίζονται κατά περίπτωση οι σχετικές ενδείξεις. Επίσης, καθίσταται υποχρεωτική και για τα κρεοπωλεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης που έχουν τμήμα κρεοπωλείου η επισήμανση πληροφοριών για την καταγωγή-προέλευση και το βάρος του πωλούμενου κρέατος, οι οποίες πρέπει να αναγράφονται στα εκδοθέντα, μέσω του φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού, παραστατικά.

ΠΣΕ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Με θετικό πρόσημο κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο εξάμηνο οι Έλληνες εξαγωγείς, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης και προοπτικής για την χώρα. Κατάφεραν να ενισχύσουν σημαντικά τη θέση τους στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης (+8,5% προς την Ε.Ε.), ενώ αξιοσημείωτες επιδόσεις σημείωσαν σε περιοχές εκτός ΕΕ, όπως η Β. Αμερική και η Μέση Ανατολή (π.χ. +14,3% προς τις χώρες του ΟΟΣΑ). Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) στα προσωρινά στοιχεία της ΕΛ-ΣΤΑΤ για τις εξαγωγές στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017. Η Ιταλία εξακολουθεί και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 να αποτελεί τον σημαντικότερο προορισμό των ελληνικών εξαγωγών ενώ στις επόμενες θέσεις ακολουθούν (όπως και στο αντίστοιχο περσινό εξάμηνο) η Γερμανία, η Κύπρος, η Τουρκία και η Βουλγαρία.

ΤτΕ: ΑΥΞΗΣΗ 6,4% ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ 7ΜΗΝΟ
Αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού κατά 8% και των εισπράξεων κατά 6,4% στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καταγράφουν τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Η εξέλιξη αυτή συνέβαλε στην μείωση του ελλείμματος στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών κατά 210 εκατ. ευρώ σε σχέση με εκείνο της ίδιας περιόδου του 2016 με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 1,2 δισ. ευρώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα