arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Το νέο «Ειδικό Διπλότυπο Δελτίο Απαλλαγής» από το Φ.Π.Α. της αγοράς και της εισαγωγής αγαθών που προορίζονται για εξαγωγή ή ενδοκοινοτική παράδοση
CHA000020

Δημοσιεύθηκε η ΠΟΛ 1142/2017 η οποία τροποποιεί την ΠΟΛ 1167/2015 σχετικά με τη διαδικασία απαλλαγής από το Φ.Π.Α. της αγοράς και της εισαγωγής αγαθών που προορίζονται για εξαγωγή ή ενδοκοινοτική παράδοση καθώς και των υπηρεσιών που συνδέονται άμεσα με τις πράξεις αυτές.

Στις περιπτώσεις στις οποίες δικαιούχα πρόσωπα, μέχρι 14.9.2017 έχουν κάνει υπέρβαση του δωδεκαμήνου για το οποίο είχε χορηγηθεί το όριο απαλλαγής, δύνανται κατ’ εξαίρεση των διατάξεων των άρθρων 2, παράγραφος 2 και 8 της, να εφαρμόσουν τη διαδικασία της παρούσας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αξία των Ε.Δ.Δ.Α. που έχουν εκδοθεί για το διάστημα αυτό να καλύπτεται με βάση το συνολικό ποσό χωρίς ΦΠΑ των εξαγωγών και ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών του δωδεκαμήνου που προηγήθηκε της υπέρβασης. Στις περιπτώσεις αυτές και μόνο, το όριο που χρησιμοποιήθηκε μετά τη λήξη της δωδεκάμηνης ισχύος του Ε.Δ.Δ.Α. αφαιρείται από αυτό της επόμενης περιόδου.

Δείτε την ΠΟΛ.1142/2017 και την κωδικοποιημένη ΠΟΛ.1167/29.7.2015 από το φορολογικό αρχείο του κόμβου

Το νέο «Ειδικό Διπλότυπο Δελτίο Απαλλαγής» έχει ως εξής:

Πηγή: Taxheaven

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα