arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Πληροφορίες για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος
ekloges2017 image

ΑΡΙΘΜΟΣ ΨΗΦΩΝ :

α. Κάθε μέλος, φυσικό πρόσωπο μία (1) ψήφο.

β. Κάθε προσωπική εταιρεία μέχρι δύο (2) ψήφους ως εξής:

(αα) Για τις ομόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων της, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

(ββ) Για τις ετερόρρυθμες εταιρείες μέχρι δύο (2) ψήφους είτε δύο (2) ομόρρυθμων εταίρων είτε του ομόρρυθμου και ενός ετερόρρυθμου, που υποδεικνύονται από το νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

γ. Κάθε εταιρία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ) μέχρι δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

δ. Κάθε μονοπρόσωπη ΕΠΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

ε. Κάθε ανώνυμη εταιρία (ΑΕ) τρεις (3) ψήφους των εκπροσώπων της, που υποδεικνύονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και πρέπει να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά στελέχη, που ορίζονται με ειδική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

στ. Κάθε ΙΚΕ δύο (2) ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της, που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

ζ. Κάθε μονοπρόσωπη ΙΚΕ μία (1) ψήφο, αυτή του διαχειριστή της.

η. Κάθε υποκατάστημα, μία (1) ψήφο, αυτή του διευθυντή του ή του αναπληρωτή αυτού.

θ. Κάθε αλλοδαπή ανώνυμη εταιρεία και εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, μία (1) ψήφο, αυτή του νόμιμου εκπροσώπου της ή του πράκτορα ή αντικλήτου της, υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

ι. Κάθε συνεταιρισμός, δύο (2) ψήφους, αυτές του προέδρου και του γενικού γραμματέα ή των αναπληρωτών τους, οι οποίοι πρέπει να είναι του μέλη του ΔΣ.

Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται αυτοπροσώπως (με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία) και οι εξουσιοδοτούμενοι θα πρέπει να προσέλθουν αυτοπροσώπως και με την ταυτότητά τους.

Κάθε φυσικό πρόσωπο ψηφίζει μόνο μία φορά (γιατί : “κανένας ψηφοφόρος δεν δύναται να έχει περισσότερες από μια ψήφους όσες ιδιότητες και αν έχει”).  Γι’ αυτό τα πρόσωπα που θα επιλεγούν και υποδειχθούν από τα νομικά πρόσωπα δεν πρέπει τα ίδια πρόσωπα να υποδειχθούν ή να έχουν δικαίωμα ψήφου και ως εκπρόσωποι άλλων επιχειρήσεων (ΑΕ ή ΕΠΕ ή ΟΕ ή ΕΕ ή Συν/σμών ή Ατομικών ή Υποκαταστημάτων).

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα