arcadianet espa
Enterprise Europe Network
Επιχειρηματικό – Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας
money1

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ενημέρωση μελών, Υπόλοιπο συνδρομών
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ενόψει των επικείμενων εκλογών των Επιμελητηρίων, για την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση των μελών του έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του όλες τις σχετικές πληροφορίες, για να δει κάθε μέλος ξεχωριστά, αν είναι ενήμερο να ψηφίσει και τι χρειάζεται να κάνει.
Καλούμε τα μέλη μας που επιθυμούν να ψηφίσουν στις εκλογές, που θα γίνουν στις 8, 9, και 10- 11 Δεκεμβρίου, στη Μεγαλόπολη, Άστρος και Τρίπολη αντίστοιχα, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.arcadianet.gr για να δουν αν έχουν εκκρεμείς υποχρεώσεις ή όχι και πως μπορούν να τις τακτοποιήσουν. Σημειώνεται, αν κάποιο μέλος δεν έχει τακτοποιήσει τις ταμειακές του υποχρεώσεις δεν θα μπορεί να ψηφίσει.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες εδώ και στο Τμήμα Μητρώου Τηλ. : 2710227141 ή 42 ΕΣΩΤ 1 ή 2, Fax : 2710233738)

ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΤΟ 2017
Η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση της κατάταξης, στην εισροή ‘Αμεσων Ξένων Επενδύσεων στην πΓΔΜ, με το σύνολο των ελληνικών επενδύσεων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 να ανέρχεται στα 2,86 εκατ. ευρώ. Το γεγονός αυτό συνιστά σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι, εάν ληφθεί υπ’ όψη ότι το σύνολο των ελληνικών ΑΞΕ στην πΓΔΜ, το 2016, ανήλθε σε 0,96 εκατ. ευρώ (στοιχεία ροών).Αυτό υπογραμμίζεται σε ενημερωτικό έγγραφο του γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στην πΓΔΜ και του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων.

Ε.Φ.Κ.Α.: ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι την 30-11-2017 λήγει η προθεσμία καταβολής εισφορών:
• έτους 2016 – για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-ΤΑΝ,
• Β΄ εξαμήνου 2016 – για τους ασφαλισμένους του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και του τ. ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ,
• Β΄ εξαμήνου 2016 – για τους ασφαλισμένους του τ. ΟΓΑ (αυτοτελώς απασχολούμενων και εργοδοτών)
Επιπλέον, την ίδια ημερομηνία, λήγει:
Η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ και καταβολής αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου 5/2014 – 3/2017, για τους πωλητές Λαϊκών Λαχείων, ασφαλισμένους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που ταυτόχρονα είναι μέλη Ασφαλιστικών Συνεταιρισμών (παράταση σύμφωνα με την υπ. αριθμ. αριθ.417/Σ41/21-9–2017 απόφαση του Δ.Σ. του ΕΦΚΑ).
Καλούνται οι ασφαλισμένοι να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές ώστε να διατηρήσουν ενεργά δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή εισφορών.

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
Στα 3,912 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα από 3,917 δισ. ευρώ τον Ιούλιο. Επίσης, τον Αύγουστο σημειώθηκε αύξηση των εκκρεμών επιστροφών φόρων στο ποσό των 2,114 δισ. ευρώ έναντι 1,521 δισ. ευρώ τον Ιούλιο. Αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία για την πορεία εξέλιξης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται ότι η εξέλιξη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων είναι κρίσιμη για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ από τον ESM για την οποία προϋπόθεση είναι η εξόφληση οφειλών προς τους ιδιώτες 1,2 δισ. ευρώ έως τον Οκτώβριο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΡΚΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ
ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Netwok, μετά από πρόσκληση του 11ου Συντάγματος Πεζικού «ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ» σχετικά με την έκθεση τοπικών παραδοσιακών προιόντων που διοργανώνει με σκοπό, την προβολή των δραστηριοτήτων, της ιστορίας και της περιοχής ευθύνης της Διοίκησης Κέντρων (IV Μεραρχία Πεζικού «Πελοπόννησος») στην οποία ανήκει το 11ο Σύνταγμα Πεζικού «Αργυρόκαστρο», προσκαλεί τις Αρκαδικές επιχειρήσεις να προβάλουν τα προιόντα τους στην εν λόγω έκθεση που θα λάβει χώρα, αρχές Νοεμβρίου στο Γενικό Επιτελείο (ΓΕΣ) στο Στρατόπεδο Παπάγου, Αθήνα.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κοινοποιήστε το άρθρο
Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα άρθρα